Haberler

Alamet-i Farika" İsimli Karma Sergi Açıldı

Genç sanatçıları bir araya getiren "Alamet-i Farika" isimli karma resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Genç sanatçıları bir araya getiren "Alamet-i Farika" isimli karma resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Nişantaşı Galeri Eksen'de açılan sergide, 30 genç sanatçının eserleri yer aldı.

Serginin küratörü Hasan Sarıtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide ağırlıklı olarak, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinin eserlerinin yer aldığını söyledi.

Sergide, her sanatçının kendini yansıtan eserlerinin yer aldığını anlatan Sarıtaş, "Alamet-i Farika"nın, Osmanlı'da eserin imzası anlamına geldiğini kaydetti.

Sergide eseri bulunan sanatçılardan Dilara Mataracı ise daha önce de karma sergilere katıldığını belirterek, "Alamet-i Farika sergisinde 4 eserim bulunuyor. Bunlardan 3'ü daha önce yapmış olduğum işler. Daha önce yaptığım işler, günlük yaşamımızda karşımıza çıkan ve duygusal bağ kurduğum mekanları, kendi üslubum ve renklerimle yorumlayarak yaptığım çalışmalar." dedi.

Sergiye 6 eserle katılan Filiz Kallenci de kendi yaşamından yola çıkarak kompozisyon oluşturduğunu dile getirdi.

Kallenci, aynı zamanda figüratif çalışmalar yaptığına işaret ederek, "Eski ve yeni işlerimle beraber bu sergide yer aldım. Daha önce de karma sergiye katıldım. Bu da 2. karma sergim. Resimlerim, anlık yaşam deneyimlerimden yola çıkarak, bunların su yüzüne çıkması ile oluşan çalışmalar." ifadelerini kullandı.

Model Engin Altan Düzyatan

Sergiye 2 eserle katılan Zafer Malkoç, oyuncu Engin Altan Düzyatan portresi üzerine çalışma yaptığını anlatarak, şunları söyledi:

"Çok sevdiğim bir abim ve bana da çok büyük bir desteği olmuştur. Onunla karşılıklı olarak da bu resmi yapmadan önce anlaştık. Onay verdikten sonra da model olarak onu kullandım. Genelde Türk sanatçılar yabancı artistleri çalışır. Bizim ülkemizde de değerli sanatçılar var. Bence onların da kullanılması lazım. Savaş gibi kritik konuları ele aldığı için, Engin Altan çok çok uygun bir model oldu."

Sergide ayrıca Haydar Akdağ, Mehmet Tuğrul Anday, Şeyma Barut, Beyza Boynudelik, Abdulkerim Bozan, Begüm Canel, Şahin Demir, Ezgi Demirel, Çağdaş Erçelik, Kader Genç, Merve Gürlek, Filiz Hatipoğlu, Nebahat Karyağdı, Azamat Kuliyev, Ali Omarr, Aylin Örücü, Mustafa Özbakır, Zeynep Özdemir, Sevim Özyurt, Tuncay Saydam, Hülya Sözer, Rugül Serbest, Güzin Tangör, Elif Tolun, Ertuğrul Tuna, Melike Uçku ve Meltem Tüzün'ün eserleri yer alıyor.

Farklı disiplinleri ortaya çıkaran eserlerin bir araya geldiği resim sergisi, 10 Eylül'e kadar görülebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yeditepe Üniversitesi Engin Altan Düzyatan Nişantaşı Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title