Haberler

Alakır Barajı Mahkemelik

Grup Üyeleri, Antalya Bölge İdaresi Mahkemesi Önünde, Ellerinde Pankartlarla Protesto Eylemi Yaptı.

Antalya Konyaaltı Dostları Derneği ile Alakır Kardeşliği Platformu üyeleri, Finike ilçesindeki Alakır Çayı üzerine yapılacak olan hidroelektrik santrali için yürütmeyi durdurma ve iptal istemiyle dava açtı. Grup üyeleri, Antalya Bölge idaresi Mahkemesi önünde, ellerinde pankartlarla protesto eylemi yaptı.

Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç, Antalya'nın Finike İlçesi yakınlarındaki Alakır Çayı'nda yapılacak 8 hidroelektrik santralinin Alakır Vadisi'ni yok edeceğini ileri sürdü, buna "Dur" denilmesi gerektiğini söyledi. Bölgede yapılacak hidroelektrik santrallerin havza planı yapılmadan, doğal sit alanı niteliğine bakılmaksızın, ÇED'e aykırı tasarlandığını öne süren Güleç, santrallerin Alakır Çayı'nı yok ederek çevre tahribatına yol açacağını söyledi.

Güleç, "Devletin ve yurttaşların görevi, çevreyi, kültür ve tabiat varlıklarını korumaktır. Ama idare, korumak yerine suyun ticarileştirilmesini teşvik etmektedir. Bu anlayışın yarattığı tehdit sadece Alakır'a değil tüm sularımıza yöneliktir. Su sadece enerji değil yaşamdır. Alakır özgür aksın' diye konuştu.

Platform üyesi avukat İsmail Duygulu da davayla ilgili bilgi verdi. Duygulu, Alakır HES-1 için açtıklarını, planlanan diğer 7 santralle ilgili davaları da art arda açacaklarını söyledi. Alakır Çayı'nda hidroelektrik santrali için 'ÇED raporuna gerek bulunmadığı' kararı nedeniyle Antalya Valiliği aleyhine dava açtıklarını kaydeden Duygulu, ''Çevreyi korumakla görevli devlet ve yurttaş burada karşı karşıyadır. Açtığımız dava ile Alakır Çayı'nda yargısal denetimin sağlanmasını istiyoruz' dedi.

Grup eylem ve basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title