Haberler

Aladağ Göleti'ndeki Telli Korumaya Tepki

Bolu'nun Çam Ağaçları İle Kaplı Mesire Alanı Aladağ Göleti'nin Etrafının Dikenli Tellerle Çevrilmesi Piknikçilerin Tepkisini Çekti. Tellerin Arasından İçeriye Girerek Göl Kenarında Piknik Yapıp, Balık Tutanlar, Tellerin Doğanın Güzelliğini Bozduğunu Söyledi. Bolu Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube...

Bolu`nun çam ağaçları ile kaplı mesire alanı Aladağ Göleti`nin etrafının dikenli tellerle çevrilmesi piknikçilerin tepkisini çekti. Tellerin arasından içeriye girerek göl kenarında piknik yapıp, balık tutanlar, tellerin doğanın güzelliğini bozduğunu söyledi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, piknikçilerin araçlarıyla göl kenarına kadar inmelerini önleyip, göletin korunmasını sağlamak amacıyla tel çekildiğini açıkladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Bolu`ya 25 kilometre uzaklıkta çam ormanlarının arasında bulunan, özellikle hafta sonlarında kentin gürültülü ortamından kaçan piknikçilerin akınına uğrayan, çeşitli doğa sporları organizasyonlarına ev sahipliği yapan Aladağ Göleti`nin etrafını 2 yıl önce dikenli tellerle çevirdi.

Hayvanlarla birlikte piknikçilerin araçlarıyla göl kenarına kadar girmelerini önlemek amacıyla yapılan tel uygulaması ziyaretçilerin tepkisine neden oldu.

Piknik yapmak için gelenler, içeriye giriş yeri yapılmadığı için, dikenli tellerin arasından geçerek göl kenarında piknik yapıp oltalarla balık tutmayı sürdürdü. Kurdukları küçük çadırlarda gün boyu doğanın keyfini çıkaranlar, dikenli tellerin doğanın yapısını bozduğunu öne sürdü. Düzce`den piknik için Aladağ Göleti`ne geldiğini anlatan Hüdayi Veli, ``Dikenli teller buranın güzel doğasını bozuyor. İçeriye giriş için kapı ya da merdiven yapılmadığı için, tellerin arasından geçmek zorunda kalıyoruz`` dedi.

Gölet kenarında çadır kuran Osman Çelik ise, 8 yıldan bu yana doğa ile başbaşa kalmak için İstanbul`dan Aladağ`a geldiğini belirterek, ``Göl etrafında rahat gezme imkanını tamamen kısıtladılar. Dikenli teller doğanın güzelliğini bozsa da, araçların içeriye girmemesi için iyi olabilir. Ancak insanların içeri- girip çıkmaları için bir yer yapılması gerekirdi`` diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, tel ile çevrilen bölümün Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü`ne, tel dışında kalan alanın ise Aladağ Orman İşletme Şefliği`ne ait olduğunu bildirdi. Yetkililer, şu bilgileri verdi:

``¨Dikenli teller iki alanın birbirinden ayrılmasını sağlamak, hem de göletin korunması amacıyla çekildi. Çünkü daha önce vatandaşlar araçlarıyla göl kenarına kadar iniyordu. Ayrıca hayvanlar da su içmek için gölete geliyordu. Aşırı kullanım nedeniyle gölet kirleniyordu. Bunu önlemek amacıyla 2 yıl önce dikenli tel çekildi. Çadır kurmanın yasak olduğu gölet kenarında piknik yapmak serbest. Burası için hazırlanan gelişme planının henüz uygulamaya konulmaması nedeniyle tellerden içeriye giriş için bir düzenleme yapılmadı.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title