Haberler

Aladağ'da Kayak Etkinliği

Konya'nın Kayak Merkezi olması için yoğun çalışmalar yürütülen Aladağ'da, Derbent Belediyesi tarafından düzenlenen kayak etkinliğinde bölgenin bir kayak merkezine çevrilmesi için yoğun çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Konya'nın Kayak Merkezi olması için yoğun çalışmalar yürütülen Aladağ'da, Derbent Belediyesi tarafından düzenlenen kayak etkinliğinde bölgenin bir kayak merkezine çevrilmesi için yoğun çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Yapılan etkinliğe Konya Valisi Muammer Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Mustafa Ağralı, Muhammet Uğur Kaleli, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, ilçe belediye başkanları ile AK Partili eski milletvekilleri katıldı.

Aladağ'da 1970 metre yükseklikte düzenlenen etkinlikte, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Aladağ'ın Kış Sporları Merkezi olmaya olması için Konya Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapıldığını açıkladı.

Acar, "Tahsis yapıldı, yani tesislerin yapılmasına artık bir engel kalmadı, burası ormana aitti, o yüzden tesis yapılması için bu protokolün yapılması lazımdı, bu yapıldı. Bakanlar Kurulu kararı turizm merkezi ilanını beklemeden inşallah sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız startı vererek, gelecek kış burada mekanik ve sosyal tesisleri birlikte görerek, burada ciddi anlamda hem kayak yapacağız, hem de buranın güzelliğini ve tadını daha iyi çıkaracağız. Konyamıza renk katacak olan bu kayak merkezi projesini 'Konya'da da kayak olacak' sloganı ile başlatmıştık, inşallah gelecekte birinci etabı yaptığımız andan itibaren yatırım yapmak için sırada bekleyen iş adamlarımızla hızlı bir şekilde buranın gelişimini sağlamış olacağız" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Aladağ'daki etkinlikte etrafı görünce diğer uluslararası kayak merkezlerinden bir benzerinin havasının yaşanmakta olduğu hissini aldığını ifade ederek, "Sadece kayak için değil, onun dışında gezmek, doğal ve tabii güzellikleri görmek için de burası bir avantaj oluşturuyor, yol boyunca orman, Beyşehir gölüne bakan derinlik, çok güzel manzara bizi karşılıyor, kayak merkezi olarak yapılacak alanda da başka yerlerde kar fazla olmamasına rağmen şehir merkezlerinde, burada her zaman yoğun bir kar yağışı ve kar kümelenmesi olduğunu görüyoruz, inşallah başlangıçta belli bir seviyede telesiyeji, telesiyeji idari merkezi, sosyal tesisi ile bir kayak alanı oluşturup devamında da Türkiye'ye hitap eder çevre düzenlemesi, altyapı, konaklama tesisleri, özellikle yaz kış kullanılabilecek alanlar oluşturma hedefiyle yola çıkmamız gerekiyor. Planlama öyle yapılıyor. Yaz aylarında da Aladağ'ı, orman ve yükseklikle oksijen deposu olan bir bölgeyle turizme hizmet verebilecek bir alan olarak görüyoruz burayı, Konya olarak Konya Büyükşehir Belediyesi, yine Konya'daki diğer kurum ve kuruluşlarımızla birlikte Derbent'teki bu güzelliği, bu imkanı bu tabii yapıyı, geliştireceğiz, güçlendireceğiz inşallah Konmamıza ve Türkiyemize kazandırmaya çalışacağız. İnşallah güzel bir alanın burada oluşmakta olduğunu görüyoruz, imar ve planlama ile ilgili daire başkanımız ve emlak yönetimi daire başkanımız da şu anda burada, onlar da çalışmalarını hızlandırarak Derbent Belediyesi ile birlikte kısa bir sürede burada yatırımın başlamasını sağlamaya çalışacağız" dedi.

Konya Valisi Muammer Erol da, Aladağ'ın kayak merkezi haline geldiğinde Konya'nın güzelliğine bir güzellik daha katacağını belirterek, "Derbent ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın söyledikleri Aladağ Kayak Merkezi olarak ileriye dönük ne hale gelebileceğine ilişkin fotoğraf, hakikaten hepimizi heyecanlandırıyor ve hep beraber canı gönülden inşallah en kısa sürede bu söylenenler hayata geçer diye ümit ediyoruz. Öyle olduğunda Konya güzelliğine bir güzellik daha katacak ve o güzellikten Konyalılarla birlikte inşallah bütün Türkiye de istifade edebilir olacak, o günlerin bir an evvel gelmesini arzu ederiz, şimdiden hayırlı olsun deriz o günlere inşallah" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan da, Aladağ'ın bir kayak merkezi olması için gereken kapasiteyi taşıdığını belirterek, "Biz de vekiller olarak elimizden geleni bu konuda yapmaya gayret edeceğiz, inşallah seneye geldiğimizde daha böyle oturmuş, kapalı mekanları daha geniş olan bir tesisi görürüz" şeklinde konuştu.

Etkinliğe gelenlere mangal üzerinde pişirilen "sucuk ekmek" ikram edildikten sonra kayak severler yanlarında getirdikleri kayak malzemeleri ile karda kaydı. Milletvekili Hüsniye Erdoğan ise kayakla kaymak yerine kızak yapmayı tercih etti.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Akyürek Derbent Aladağ Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title