Haberler

    Alacaklılar Yunanistan'ı Sıkıştırdı, Hükümet Halka Yüklendi

    Yunanistan Avrupa Birliği ile yapılan yeni kurtarma paketi anlaşması gereğince alacaklılara söz verdiği reformlardan ilkini hayata geçirdi.

    Yunanistan Avrupa Birliği ile yapılan yeni kurtarma paketi anlaşması gereğince alacaklılara söz verdiği reformlardan ilkini hayata geçirdi. KDV oranlarının yüzde 13'ten yüzde 23'e yükselmesiyle gıda ve tüketim ürünlerine zam yapıldı.

    Temel gıda ürünlerindeki artış esnafı da zorluyor: "İki yıl önce de gıda ürünlerinde katma değer vergisi yükseltilmişti. Daha sonra da satışlar azaldı ve işletmeler çalışanlarını işten çıkardı."

    Fiyatların artmasıyla birlikte ülkede ev geçindirmek de her geçen gün imkansız hale geliyor: "Bankadan 50 Euro çektim ve çoğunu harcadım. Bu haftayı 5 Euro ile geçirmek zorundayım. Peki bunu nasıl yapacağım?"

    Yunanistan'da kredi kartlarının kullanılmaması ve nakit para kullanımının yaygın olması nedeniyle yolsuzluk oranı gün geçtikçe artıyor.

    Yunan hükümeti KDV oranlarında artışa giderek milli gelirine 2,4 milyar Euro katmayı amaçlıyor: "Hane halkı için ekstra harcamalar yılda 650 milyon Euro'yu bulacak ki bu rakama sadece gıda ürünlerindeki katma değer v

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 20 Temmuz 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avrupa Birliği Yunanistan Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title