Haberler

Alacakaya'daki Emniyet Binasına Saldırı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde emniyet binası ve lojmanı ile kaymakamlık lojmanlarına düzenlenen saldırıda yaralanan 2 polis ile ilçe müftüsünün eşi, Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, saldırıda yaralanan 2 polis memuru ile ilçe müftüsü Cemil Liv'in eşi Yeliz Liv, Fırat Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İlçe emniyet amirliği ve lojmanlarının bulunduğu binanın önündeki nöbetçi kulübesine ve kaymakamlık lojmanlarına düzenlenen saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık verdikleri, yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından saldırgan grubun olay yerinden kaçtığı öğrenildi.

Saldırının ardından Jandarma Komutanlığı timleri ilçe çevresindeki hakim tepeleri kontrol altına alırken, il merkezinden gelen özel harekat polisleri de ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Saldırıdan sonra yapılan incelemede emniyet amirliği bahçesinde patlamamış bir el bombası bulundu. Bombanın imha edilmesi için il merkezinden ekipler çağrıldı.

Öte yandan kaymakamlık lojmanlarının bahçesinde ilçe müftüsü Cemil Liv'in iftar yemeği verdiği, Kaymakam Tarık Bahadır ile ilçe yöneticilerinin iftarın ardından burada bulundukları sırada saldırının meydana geldiği öğrenildi.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title