Haberler

Alaca Belediyesi'nden Mevlana'yı Anma Programı

Hz.Mevlana vuslatının 739.yılında Çorum'un Alaca ilçesinde anıldı.

Hz. Mevlana vuslatının 739. yılında Çorum'un Alaca ilçesinde anıldı.

Alaca Belediyesi tarafından düzenlenen "Hz. Mevlana'nın Hakk'a yürüyüşü" konulu anma programına Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İlçe Müftüsü İhsan Caner, Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü İhsan Caner, Hz. Mevlana'yı "aşk insanı, aşk deryası" olarak tanıtarak, Hz. Mevlana'nın bu aşkı Allah, Kur'an, Peygamber aşkı ve sevgisinden aldığını söyledi.

Hz. Mevlana'nın bu şekilde tanımlanması gerektiğine dikkat çeken Müftü Caner, "Hz. Mevlana binlerce kişinin İslam ile tanışmasına vesile olmuştur" dedi. Hz. Mevlana'nın Konya'dan bir ışık saçtığını kaydeden Müftü Caner, "Bu ışık; ne olursan ol yine gel. Ne olursan ol bu dergaha gel. Bu dergahtan bir şeyler al. Bunlar, insan sevgisi, Allah sevgisi, Peygamber sevgisidir. Peygamber sevgisi Hz. Mevlana'da zirveye çıkmıştır. Peygamberimizin ismi anıldığında hüngür hüngür ağladığı söyleniyor. Hz. Mevlana'yı ruhen ve manen anlamalıyız. Kendisini Allah'a adayan büyük bir aşk insanıdır" ifadelerini kullandı.

Caner'in konuşmasının ardından Tasavvuf Müziği Sanatçısı Cahit Nazlı, seslendirdiği ilahilerle unutulmaz bir gece yaşattı.

Konserin ardından ise Dolunayda Akşam Tiyatrosu'nun "Hz. Mevlana'nın Hakk'a yürüyüşü" konulu oyunu sahnelendi.

Usta oyuncu Muhammed Emin Kutlu, anlatımlarıyla sahnelenen oyun izleyicileri zaman zaman duygulandırdı. Sahne arkasına yerleştirilen perdeye yansıtılan görüntü ve ses efektleri ile desteklenen oyunu salonda bulunan davetliler, büyük bir ilgi ve dikkatle izlediler.

Oyunun önemli bölümünde Hz. Mevlana'nın yaşam şeklini konu alan tiyatro ekibi, Allah aşkıyla ilgili çeşitli hikayeler de anlattı. Oyun içerisinde zaman zaman sema gösterileri de yer aldı. İzleyiciler semazenleri de dikkatle takip etti.

Programın sonunda Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Hz. Mevlana'yı anma etkinliklerine vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldığını aktardı.

Oyuncu Muhammed Emin Kutlu ise Alacalılardan Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz'a sahip çıkmalarını istedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Müftü Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title