Haberler

Alaattin Çakıcı İfade Verdi

Kandıra Cezaevi'nde Tutuklu Bulunan Alaattin Çakıcı, "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak" Suçundan Aldığı Cezanın Yargıtay Tarafından Bozulması Üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Talimatıyla Kandıra Asliye Ceza Mahkemesi'nde İfade Verdi.

Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan aldığı cezanın Yargıtay tarafından bozulması üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Kandıra Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

Çakıcı, cezaevi aracıyla Kandıra Adliyesi'ne getirildi. Bir süre cezaevi aracında bekletilen Çakıcı, daha sonra mahkeme başkanının gelmesiyle birlikte Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonuna alındı. Kimlik kontrolünden sonra mahkeme başkanı, Çakıcı'ya, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçundan aldığı cezanın Yargıtay tarafından bozulduğunu, talimatla ifadesinin alınması için çağrıldığını söyledi. Çakıcı, "Ben 2 yıl 1 ay ceza almıştım. Yerel mahkemeler de hata yapmış olabilir. Yargıtay'ın kararına saygı duyuyorum. Karar doğrultusunda mahkemenin karar vermesini istiyorum" dedi. Bu duruşmanın ardından aynı mahkeme tarafından, Alaattin Çakıcı'nın, gazeteci Can Dündar'a Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden gönderilen mektupla ilgili açılan davada şahit olarak ifadesine başvuruldu. Mektuptaki sözlerinin arkasında olduğunu ifade eden Çakıcı, "Ben sözlerimin arkasındayım. Kimseye hakaret ve tehditte bulunmadım. Toplumdaki insanlara saygılı olmaları adına sadece ikaz mahiyetinde cevap verdim. Daha sonra dava açıldı. O davada Can Dündar şikayetçi olmadığını belirtti. Ancak kamu davası devam ediyor" dedi. Mektupla ilgili avukatı Ahmet Ateş ile Adem Kesebir'in yargılandığını ifade eden Çakıcı, şunları kaydetti:

"Dikte ettiren benim. Bu mektupta hakaret ve tehdit yoktur. Sözlerimin arkasındayım. Mektubu yazan Adem Kesebir'dir. Mektup yazıldıktan sonra Adem bir ara dışarı çıktı ve daha sonra geldi. Geldiğinde nereye gittiğini sordum. Bana 'Abi, mektubu Cezaevi Mektup Komisyonu'na götürdüm. İncelendikten sonra bize bilgi verecekler' dedi. Mektup bize verilirken de 'Bunda incelenecek, kaşe vurulacak önemli bir şey yok' dendi. Bunun üzerine Adem Kesebir'den mektubu Ahmet Ateş'e vermesini, onun da aileme, daha sonra da basına gönderilmesini istedim. Adem'in mektupla Cezaevi Komisyonu'na gitmesi kamera kayıtlarından bellidir. 2 tane hukuk adamının kınama cezası almasını gerektirecek bir kasıt yoktur. Varsa burada ihmal vardır. Bu konuda Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdim. O beyanım doğrudur. Olay dalgınlıkla olmuştur, bilerek hiç kimse bu işi yapmaz." Çakıcı, ifadesinin ardından yeniden güvenlik tedbirleri altında cezaevi aracına kondu. Çakıcı, mahkeme salonuna alınmadan önce, kendisini görmeye gelen kardeşi Gencay Çakıcı ile kısa süre sohbet etti.

(RY-MŞ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title