Haberler

Alaattin Çakıcı Davası

Bebek'te Yaklaşık 10 Yıl Önce Tevfik Nurullah Ağansoy'un da Aralarında Bulunduğu 4 Kişinin Öldürülmesi Olayında Cinayetin Azmettiricisi Olduğu İddia Edilen Alaattin Çakıcı, Dava Kapsamında İfade Verdi.

Bebek'te yaklaşık 10 yıl önce Tevfik Nurullah Ağansoy'un da aralarında bulunduğu 4 kişinin öldürülmesi olayında cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Alaattin Çakıcı, dava kapsamında ifade verdi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu Çakıcı getirilirken, avukatları da hazır bulundu.

Kardeşi Gencay Çakıcı ile kalabalık bir gurubun izlediği duruşmada, öldürülen Ağansoy'un Alaattin Çakıcı ve Dündar Kılıç'a tehdit beyanlarının bulunduğu bir CD de mahkeme heyetince incelendi. Üzerinde bir tarih bulunmayan CD'de Ağansoy'un "Alaattin de Dündar da bu saatten sonra kendine dikkat etsin" şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı ise, sanık Çakıcı'nın Ağansoy'u hakaret ve tehditkar tahriki altında tasarlayarak öldürttüğü gerekçesiyle eski ve yeni TCK maddelerince cezalandırılmasını istedi.

MAKTULÜ ÖLDÜRÜN KAFASINA ATEŞ EDİN DEMEDİM

Savcının mütalaasından sonra Çakıcı söz aldı. Çakıcı, "Ağansoy'un benim hakkımda tehditler savurması üzerine Kenan Ali Gürsel'e 'Bu şahsı vurun' diye söyledim. Ben maktulü öldürün, kafasına ateş edin demedim. Ben sadece vurun dedim. Bu vurma belden aşağı demek değildir. Ancak 'Kafasına da ateş edin öldürün' demedim. Düşünce olarak ise ölmesini istedim" dedi.

Avukatının CD'deki Ağansoy görüntülerinin 6 Nisan 1996'da basında yayınlandığını söylemesinin ardından Çakıcı tekrar söz aldı. Çakıcı, şöyle konuştu: "Ağansoy beni basın mensupları huzurunda tehdit etmiştir. Daha sonraki zamanlarda da Ağansoy basında, 'Köpektir, karı katilidir, ben 13 adam öldürdüm' demişti. Beni kastederek öldüreceğini beyan etmişti. Bir gazetecinin 'Sizi düelloya çağırıyor' demesi üzerine, 'Kimin kimi öldüreceğini zaman gösterir' demiştim"

Mahkeme heyeti, sanık vekilinin son savunması için 9 Mart'a süre vererek duruşmayı erteledi.

(FD-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title