Haberler

Alaattin Bey- Özlüce Kavşağı Trafiğe Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yaptırılan Ve İzmir Yolu Üzerindeki Ağır Tonajlı Araç Trafiğini Önemli Ölçüde Azaltacak Olan Alaattin Bey – Özlüce Kavşağı Törenle Trafiğe Açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Alaattin Bey – Özlüce kavşağı törenle trafiğe açıldı. Törende konuşan Başkan Altepe, Bursa'da ulaşımın sorun olmaktan çıkması için yatırım bütçesinin yüzde 70'ini ulaşım projelerine ayırdıklarını söyledi.

Bursa'da ulaşım sorunu ortadan kaldırmak amacıyla raylı sistem yatırımları ve yeni yol açma çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda hizmet halkalarına Alaattin Bey – Özlüce Kavşağını da ekledi.

Bursa İzmir karayolu üzerindeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacak olan kavşak, Bursa Milletvekilleri Mehmet Tunçak, Ali Koyuncu ve Ali Kul, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Trafik yüzlerinden arınıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, temeli 27 Ekim'de atılan kavşağın özellikle İzmir yolu trafiğini rahatlatması açısından Bursa için büyük önem taşıdığını söyledi.

Başkan Altepe, sanayi bölgeleri ve çevre yoluna ulaşım konusunda kilit bir noktada bulunan Özlüce Kavşağı'nın açılmasıyla birlikte sanayi bölgelerine gelen ağır tonajlı araçların kent merkezine girmesine gerek kalmayacağını vurguladı. Özlüce ile Geçit'i, Minareli Çavuş üzerinden birbirine bağlayan yolun devreye girmesiyle İzmir yolu Özlüce Kavşağı ile Mudanya yolu Geçit Kavşağı birbirine bağlanacağını hatırlatan Başkan Altepe, sanayi bölgelerinden çıkan ağır tonajlı araçların çevre yoluna bağlanmaları için alternatif bir güzergâh oluşturulacağını kaydetti.

Bu sayede ağır tonajlı araçların kent merkezine girmeden Özlüce Kavşağı'ndan sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşabileceğini hatırlatan Başkan Altepe, bağlantı yolları ile birlikte 16 milyon TL'ye mal olan kavşağın, Bursa trafiği açısından önem taşıdığını da sözlerine ekledi. Başkan Altepe, sadece raylı sisteme yılda 200 milyon TL kaynak aktardıklarını, kavşak ve yol açma çalışmalarıyla yıllık ulaşım yatırımının 250 milyon TL'yi bulduğunu vurguladı.

"Hizmette sınır tanımıyoruz"

Sadece Nilüfer'de değil, Bursa'nın her köşesinde ulaşımdan çevreye, altyapıdan tarihi ve kültürel mirasa kadar yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Başkan Altepe, nerede hizmet eksikliği varsa o bölgede olmaya devam edeceklerini kaydetti. Büyükşehir sınırlarında olmamasına rağmen Uluabat'ı Karacabey'e bağlayacak olan kanal projesinin de Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Altepe, "Yani hizmette sınır tanımıyoruz.

Bursa'nın ayağa kaldırılması gereken değeri neredeyse gidip, sahip çıkıyoruz. Dağından ovasına, sahilinden tarihi eserine kadar her şeye sahip çıkıyoruz" dedi. Başkan Altepe, sadece Nilüfer'de altyapı yatırımlarına 46 milyon TL harcadıklarını hatırlatarak, yaşanabilir sağlıklı bir kent hedefi doğrultusunda her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydetti.

Dev yatırımlar start alıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 50 milyon TL destek sözü verdiği yeni stadyumun temelini Çarşamba günü atacaklarını hatırlatan Başkan Altepe, Büyükşehir Belediye Hizmet Binası'nın ihale sürecinin tamamlandığını bu yatırımın temelinin de önümüzdeki günlerde atılacağını hatırlattı. Tek başına iktidar olmanın avantajlarını Bursa'da en iyi şekilde kullandıklarının altını çizen Başkan Altepe, "Tekel binasının yıkımını tamamladık ve bölgeye modern meydan kazandırma çalışmalarımız başlıyor.

Bunun yanında Altıparmak'ta 10 binanın yıkımı bitti çalışmalar sürüyor. Devlete ait binalar kalkıyor, yeni yaşam alanları olarak geri dönüyor" diye konuştu.

Tarih yazılacak 4 yıl bizi bekliyor

Törende söz alan Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak ise, bir çok kişinin laf ürettiği ortamların geride kaldığını son 8,5 – 9 yıldır Türkiye gündeme iş yapma kavramının getirildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, özel idare tarafından önemli yatırımlar yapıldığını hatırlatan Tunçak, "Bursa'nın 4,5- 5 yıl sonrasını hayal edin. Pazar günü BESOB sanayi sitesinin temelini atıyoruz. 700 - 800 milyon TL'lik bir proje. Yine sağlık kompleksi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na yapılacak 200 yataklı hastane, Mudanya, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli Devlet hastanesi. Adliye sarayları, hızlı tren, İstanbul- Bursa- İzmir otoyolu. Bu devasa projelerin hizmete alınacağı, bir tarih yazılacak 4 yıl bizi bekliyor" dedi.

Tek gayemiz insana hizmet

Milletvekili Ali Kul da Türkiye genelindeki değişimin tüm kentlerde hissedildiğini belirterek, tek gayelerinin insana hizmet olduğunu kaydetti.

Başbakan'ın, bakanların, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının gecesini gündüzüne katarak çalıştığının altını çizen Kul, "Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak lafla olmaz, çalışmakla olur. Dünyanın 26 ülkesi arasında 17'inci ülkesi, Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisi arasındaysak bu çalışmakla gerçekleşti" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, kurdele keserek kavşağı trafiğe açtı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title