Haberler

Al Jazeera Türk, Yayında

Güncelleme:

Dünyanın önde gelen haber ağlarından olan Al Jazeera artık Türkiye'de.

Dünyanın önde gelen haber ağlarından olan Al Jazeera artık Türkiye'de. Al Jazeera Türk Haber Portalı aljazeera.com.tr, mobil uygulamalar ve Al Jazeera Türk dijital dergi yayına girdi. 22 Ocak 2014 akşamı medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımı ile bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Al Jazeera Türk'ün Türkiye'deki medya ortamına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

40 ülke ve 70'in üzerinde noktada haber büroları bulunan medya devi Al Jazeera, markasını Türkiye'ye taşıyor. Al Jazeera, Türkçe yayın yapan haber portalının kuruluşunu bir toplantı ile duyurdu. Al Jazeera Türk, şimdilik online olarak yayına giriyor, yaklaşık bir yıl sonra da televizyonu devreye sokmayı planlıyor. Televizyon binasının İstanbul Topkapı'daki inşaatı ve iç düzenlemeleri devam ediyor.

"Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var"

Al Jazeera Türk tanıtım gecesinde açılış konuşmasını Al Jazeera Network Genel Direktörü Dr. Mostafa Souag gerçekleştirdi. Souag"Bu gece, profesyonel medyayla ilgili bu kadar çok insanla bir arada olmak gurur verici. Profesyonellik dengeyi, objektifliği gerektirir ve biz bu anlamda Al Jazeera Network olarak Türkiye'ye medya anlamında çok şey katacağımıza inanıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin, Türk medyasının da deneyimlerinden bizim öğrenecek çok şeyimiz var. Türk insanının tarihi dolduran deneyimlerinden Al Jazeera'nin de faydalanacağına inancımız sonsuz" dedi.

Al Jazeera Türk Genel Müdürü İsmail Kızılbay, Al Jazeera Türk'ün habercilik anlayışının sevileceğine inandıklarını ifade ederek Al Jazeera Türk olarak habere ulaşmayı kolaylaştırdıklarının altını çizdi. Kızılbay; "Televizyonun açılmasının gecikmesi ile ilgili pek çok ifade kullanıldı oysa ki beklememizin sebebi uygun bir bina bulamayışımız ve ortaklık meseleleri idi. Dijital alana girdiğimizde ise aslında daha avantajlı bir konuma geldik. Dijital ortam size zamandan, mekandan bağımsız, engellenemeyen bir alan sunuyor. Genç ve heyecanlı bir ekibimiz var. Aklımızda habercilik, yüreğimizde insanlıkla yola çıktık" dedi.

Al Jazeera Türk Haber Direktörü Gürkan Zengin, Al Jazeera Türk çalışanlarının herhangi bir siyasi ve ticari kaygı olmaksızın editoryal bağımsızlık içinde hareket etme imkânına sahip olduklarını söyledi. "Haberde doğruluk ve tarafsızlık, görüşlere eşit mesafede durmak ve 'daima insanın yanında' olmak habercilikte temel şiârımız olacak" dedi.

Al Jazeera Türk Online Müdürü Can Tüzüner, dijital dergi ve mobil aplikasyonlar hakkında genel bilgileri paylaştı. Tüzüner, dünyada medyanın dijital çağa ayak uydurmak için yatırımlar yaptığını ifade ederken, Al Jazeera Türk'ün farklı ve yenilikçi dijital ürünlerle sektörde pek çok yeniliğin öncüsü olacağını ifade etti.

Al Jazeera Türk Haber Direktörü Metin Mutanoğlu, Dr. Souag'ın haber merkezlerinde yaptığı konuşmasında kendilerine "Bilgi güçtür, siz insanlara bu gücü veriyorsunuz" dediğini söyleyerek sözlerine başladı. Mutanoğlu; "Biz dijital haber merkezimiz ile bir rol model oluşturuyoruz. Haber merkezinde oluşturulan haberlerin tümü hem dijital hem de görüntülü medyaya servis edilebilecek. Televizyon yayınına da geçtiğimizde aynı merkezden haberi paylaşabileceğiz. Muhabirlerimiz alanda kendi çekimini, seslendirmesini, montajını yaparak haberi tam bir paket haline getirebilmeleri için eğitimler aldılar. Her zaman, olayın içinden en doğru haberi verme felsefesi ile çalışıyorlar" dedi.

Al Jazeera Türk Programlar Direktörü Mustafa Özkaya "25 kişilik her biri sahasında uzman çok değerli bir ekiple, televizyon yayını için üretmeye iki yıl önce başladık. Al Jazeera belgeselleri haberin nabzını tutan haber belgeselleri olacak. Belgesellerde temel önceliğimiz denge ve gerçeklik olacaktır. Bütün taraflara mikrofon uzatılacak, ancak ateşli savunucuların öne çıktığı değil, çokça ateşin düştüğü yerde yaşayan insanların hikâyelerini göreceğiz. Bu nedenle kamerayla içeriden bakışlarla insanların hayatlarına dokunacağız. Yerde dokunduğumuz her bir dal tanesi toprağın altında gömülü büyük köklerin uzantısı olacak olduğundan aynı zamanda genel konulara da doğrudan dokunmuş olacağız" dedi.

7 Merkezden yayın

Açılış gecesinde Al Jazeera muhabirleri Diyarbakır, Montrö, Ankara, Bosna, Bakü, Erbil ve Nusaybin'den geceye bağlanarak tebrik mesajlarını ilettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Al Jazeera Türk İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title