Haberler

Al Gore: Türkiye'yi Gerçekten Çok Seviyorum

ABD 45. Dönem Başkan Yardımcısı Al Gore, Benzersiz Bir Şeklide Liderlik Sergileyen Bir Ülke Olarak Gördüğü Türkiye'yi Çok Sevidiğini Söyledi.

ABD 45 ABD 45. Dönem Başkan Yardımcısı Al Gore, benzersiz bir şeklide liderlik sergileyen bir ülke olarak gördüğü Türkiye'yi çok sevidiğini söyledi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "Değişim Liderleri Zirvesi"nde, "21.Yüzyıl Çevre ve Ekonomi Stratejileri" başlıklı oturuma konuk olan Al Gore, konuşmasında iklim değişikliğinin önemine dikkat çekti.

Küresel ısınma sorununun çözümünde tek yolun "birlikte çalışmak" olduğunun altını çizen Gore, dünyanın uzun yıllardır belli bir anlaşmaya varmaya çalıştığını vurguladı. ABD'nin bu konuda daha fazla yapması gereken işlerin olduğunu ifade eden Gore, "Kendi ülkemin politikalarını değiştrimek için çalışıyorum" dedi. İklim değişikliği konusunda Türkiye'nin çok etkileyici bir biçimde ilerleme gösterdiğini ve dünya için çok büyük ümitler yeşerttiğini belirten Gore, "Türiye büyük bir ülke. Benzersiz şekilde liderlik sergileyen bir ülke. Türkiye'yi gerçekten çok seviyorum ve bunu kalbimden söylüyorum" diye konuştu. Gore, Japonya'da yaşanan tsunami afetinden dolayı derin üzüntü duyduğunu da dile getirdi. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title