Haberler

Al Gore: "Nobel Ödülünden Büyük Onur Duydum"

ABD'nin Eski Başkan Yardımcısı Al Gore, Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (Ipcc) ile Birlikte Nobel Barış Ödülüne Layık Görülmekten Büyük Onur Duyduğunu Söyledi.

ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Al Gore, Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) ile birlikte Nobel Barış ödülüne layık görülmekten büyük onur duyduğunu söyledi.

Al Gore yayınladığı açıklamada, Nobel Barış ödülünü almaktan büyük onur duyduğunu, özellikle iklim krizi konusunda yıllardır sabırla çalışan bilimsel grup, Hükümetler Arası İklim Değişkliği Paneli ile ödülü paylaşmanın daha da anlamlı olduğunu belirtti.

Gore, Dünya'nın acil bir durumla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "İklim krizi siyasi bir konu değil, tüm insanlık için bir ahlaki sorun" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da Nobel Barış ödülünün Al Gore ve BM paneli IPCC'ye verilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title