Haberler

Akyıldız: Bunun Adı Acımasızlıktır

Kamu -Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 'İş Adamlarına 54,3 Milyar Tl'yi Göz Kırpmadan Veriyorsunuz, Ama Yaklaşık 20 Milyon Nüfusa 2,7 Milyar Tl'yi Çok Görüyorsunuz. Bunun Adı Acımasızlıktır' Dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''İş adamlarına 54,3 milyar TL'yi göz kırpmadan veriyorsunuz, ama yaklaşık 20 milyon nüfusa 2,7 milyar TL'yi çok görüyorsunuz. Bunun adı acımasızlıktır'' dedi.

Akyıldız, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Toplu Görüşmelerin 6. Turu'nun ardından yaptığı açıklamada, bugün kamu çalışanlarının beklentilerine müjdeli bir cevap vermek istediklerini, ancak çok umutlu başlamadıkları toplantıdan umutsuzluğun ötesinde bir üzüntüyle ayrıldıklarını söyledi.

Teklif edilen rakamın kamu çalışanları açısından ''teklif edilemez'' ifadesinin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Akyıldız, bu rakam üzerinde değerlendirme yapmayı doğru bulmadığını söyledi.

Akyıldız, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alacakları teklife ilişkin beklentilerin çok yüksek olmadığını belirterek, ''Doğrusunu isterseniz bu kadar küçük rakamlarla ifade edilebileceğini düşünmemiştik'' dedi.

Dünkü görüşmenin ardından Hükümet'in yüzde 2,7 oranında bir teklif yapacağı tahmininde bulunduğunu hatırlatan Akyıldız, teklifin tahmininin sadece bir puan üzerine çıktığını ve bunu hoş karşılamadıklarını kaydetti.

Akyıldız, ''Bunu siyasi iradenin kamu çalışanlarına, kamu çalışanlarının eş, çocuk ve akrabalarıyla 20 milyon nüfusa bakışı olarak değerlendiriyoruz. Bu rakamın karşılığında, çocuklarına bayram harçlığı vermek isteyen bir memurun harçlık olarak çocuklarına veremeyeceği kadar bir parayla karşı karşıya bulunmaktayız. Yani yüzde 2+2 zam, en düşük maaş alan devlet memuru için 25 TL. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok'' diye konuştu.

Bircan Akyıldız, şuna kaydetti:

''Ekonomik kriz diyorsunuz. Ülkenin krizden çıkması için finans sektörünü harekete geçirmek yerine, talebi artırıcı bir takım tedbirler almak yerine iş adamlarına 54,3 milyar TL'yi göz kırpmadan veriyorsunuz. Ülkenin yüzde 1'ine bu parayı göz kırpmadan veriyorsunuz ama yaklaşık 20 milyon nüfusa 2,7 milyar TL'yi çok görüyorsunuz. Bunun adı acımasızlıktır, bunun adı adaletsizliktir. Karadeniz'de bir laf var 'hain' derler, acımasız anlamında. Bunun adı hainliktir.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title