Haberler

Akyazı'da Başörtüsüne Özgürlük Platformundan Açıklama

Sakarya'nın Akyazı İlçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu Tarafından Basın Açıklaması Yapıldı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Platform tarafından yapılan 34. açıklamada konuşan Mazlumder Şube Başkanı Burhan Çimşit, başörtüsüne özgürlük istediklerini dile getirdi. Çimşit, "Son yapılan kamuoyu araştırmasında yüzde 73 gibi kahir çoğunluk başörtüsünün yasak olmasına karşı çıkmış ve özgürlüklerden yana görüş belirtmiştir.

Jakoben ve baskıcı uygulamalar artık son bulmalıdır. İnanç özgürlüğüne evet diyen ülkemiz insanının görüşlerini yok saymak bu ülkeye ve insanına yapılacak en büyük saygısızlık olur. Tüm gönüllü kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, basın yayın kuruluşları, yazarlar, çizerler, bilim adamları, öğretim üyeleri, kurumların idarecileri ve hükümetin üyeleri yüzde 73 oranını dikkate almalısınız. Bundan böyle kardeşlik ve huzur ortamının hakim olması için azami ölçülerde hareket etmek insani görevinizdir.

Sadece başörtülü oldukları için Türkiye'de eğitim ve öğrenim hakları gasp edilen kızlarımız büyük zorluklarla yurt dışındaki çeşitli ülkelere eğitimlerini tamamlamak için gitmişler, okudukları okullarında çok da başarılı olmuşlardır. Bu başarılı beyinleri Türkiye'den tecrit eden zihniyeti protesto ediyoruz ve mağdur edilen kızlarımızdan özür dilenmesi gerekir diyoruz. Ülkede mahalle sakinlerinin huzurunu kaçırmak görevini birileri üstlenmiştir, fakat hiçbir dönemde İslami hassasiyeti olan mütedeyyin insanlarımız bu oyuna gelmemiştir" dedi.

(AY-AK)

29.09.2007 16:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title