Haberler

Akyazı'da Başörtüsüne Özgürlük Platformu'nun Eylemleri Sürüyor

Sakarya'nın Akyazı İlçesinde Eylemlerini Sürdüren Başörtüsüne Özgürlük Platformu Üyeleri, Bugün de Basın Açıklaması Yaptı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde eylemlerini sürdüren Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyeleri, bugün de basın açıklaması yaptı.

19. basın açıklamasını gerçekleştiren platform üyeleri adına konuşan Mazlum-Der Sözcüsü İrfan Alemdar, "Ülkemizin kanayan yarası haline getirilen başörtüsü yasağının insan haklarına aykırı olduğunu, Özgürlük Platformu olarak bizler ve sağduyu sahibi herkesin dile getirmesine rağmen hala çözüm üretilmemiş olması vicdanları sızlatmaktadır. Yarın yapılacak ÖSS sınavı öncesinde YÖK'ün yayınlamış olduğu sıkıyönetim genelgeleri, başörtüsü zulmünün artırılarak devam ettiğini göstermektedir. Yasakçı

zihniyetlerin başörtüsü üzerinden İslam düşmanlığı yapmalarını kınıyoruz. Başörtüsü yasağını ısrarla devam ettiren kurumların idarecilerini, varsa vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyoruz. Vergisini öderken ayrım yapılmayan insanımız, vatani görevini yerine getirirken ayrım yapılmayan insanımızın kız çocuklarını okuturken ilköğretimde, lisede ve üniversitede isterlerse başörtüleriyle, yine isterlerse namazlarını da kılarak eğitimlerini tamamlamak en doğal haklarıdır. Bütün bu konularda görüş beyan eden

kurumların, bundan sonra yüreklerin yanmaması için çözüm üretmeleri gerekir düşüncesindeyiz. Bu hafta da siyonistlerin daha da azarak Filistin'de, Lübnan'da, Irak'ta Müslüman kanı içmeye devam ettiklerini üzülerek görüyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından az sayıdaki kişi, olaysız şekilde dağıldı.

(AY-AK-CC-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title