Haberler

Akyazı'da Başörtüsü Eylemi

Mazlum-der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Başörtüsü Yasağı Devam Ettikçe Eylemlerin Devam Edeceğini Söyledi.

Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, başörtüsü yasağı devam ettikçe eylemlerin devam edeceğini söyledi.

Mazlum-Der Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde "Başörtüsüne Özgürlük" eylemi düzenledi. Akyazı Merkez Park'ta düzenlenen eyleme Mazlum-Der Genel Başkanı Ayhan Bilgen, 24 ilin Mazlum-Der temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 250 kişinin toplandığı parkta bir konuşma yapan Bilgen, Türkiye'de devam eden başörtülülere yönelik ayrımcı uygulamaların Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde yasakçı uygulamalara örnek oluşturduğunu belirterek, "Açık bir din özgürlüğü, kadına yönelik ayrımcılık sorunu olan başörtüsü yasağı öğrenim ve çalışma hayatında on binlerce kişinin ihlale, haksızlığa uğramasına neden olmuştur. Hiçbir yasal engel olmamasına rağmen sürdürülen bu keyfi yasak perukla üniversiteye alınmama gibi ilginç uygulamalara dönüşmüştür. Bugüne kadar yasağın kalkmasına yönelik bütün toplumsal talepler göz ardı edilmiştir. Yasak tümüyle ortadan kalkana kadar Mazlum-Der ile birlikte bütün sivil toplum kuruluşlarının haklı tepkileri devam edecektir" dedi.

Siyasi yasak kim olursa olsun başörtüsü yasağının devam ettiğini söyleyen Bilgen, "2007 yılı seçim yılıdır. Bugüne kadar birçok siyasi parti bu yasağın kalkması için seçimlerden önce tavır sergiledi. Ancak yasak halen devam ediyor. Biz ümit ediyoruz ki 2007 yılında bu toplumsal talep yüksek sesle dinlendirilir. Kamuoyuna taşınırsa siyasetçilerde tarafından görmezlikten gelinmeyecektir. Bu mantıkla can yakıcığıyla bu adım özgürlükler lehine dönüşecektir. Siyasi iktidar kim olursa olsun ne yazık ki bu yasak devam ediyorsa bizde onların kimliklerine bakmaksızın yasağı devam ettiğini kamuoyuna taşıyacağız. Yasak bir an evvel çözülsün bizde haklarımızı sokaklarda aramayalım. Eylemlerimiz bundan sonrada devam edecektir" diye konuştu.

Eylem, atılan sloganlardan sonra olaysız şekilde sona erdi.

(MK-İÇ-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title