Haberler

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu'ndan 40. Açıklama

Sakarya'nın Akyazı İlçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu Tarafından 40. Basın Açıklaması Yapıldı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından 40. basın açıklaması yapıldı.

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük platformu adına açıklamayı yapan Mazlumder Sözcüsü İrfan Alemdar, inanç özgürlüğünün önündeki engel, yasak ve baskıların kaldırılmasını istediklerini dile getirdi.

Alemdar, "Maalesef hergün ayrı bir baskı, yıldırma, yasak ve zulüm haberleriyle karşılaşıyoruz. Bundan büyük rahatsızlık duyuyoruz. İnsanlarımızın üzerindeki bu baskı ve ikinci sınıf muamele sona erinceye dek, bizler burada mağdur ve mazlum kişilerin sesi olmaya devam edeceğiz. Yüce Allah'ın yaratıcı sıfatıyla kullarına doğuştan vermiş olduğu haklar üzerinde hiçbir sistemin tasarruf kullanma hakkı yoktur. Tarihin bazı dönemlerinde ve bugün de Müslüman milletler üzerinde tasarruf kullanmak için emperyalist güçler çeşitli bahanelerle katliamlar yaparak kan içmeye devam etmekte ve hatta Müslüman halkların yoğun yaşadığı ülkelerde terör örgütlerini destekleyerek iç huzuru bozmak, insanları birbirine düşman edebilmek için bütün güçlerini kullanmaktadırlar. Emperyalist güçler ve onlarla işbirliği yapan maşaları şiddetle lanetliyoruz. Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu olarak buradan sesleniyoruz. Ülkeyi idare etmekle yükümlü olan sayın idareciler, biz geçmişi sağlam ve onurlu bir ecdadın torunlarıyız. Müslüman kanı içmeye devam eden siyonist güçlerin idarecileriyle aynı masada yapılan planların insanlığa hiçbir yarar getirmeyeceği görüşündeyiz. Kardeş ülke Pakistan'da Müslümanlara zulüm ve baskı uygulayan cuntacılar son günlerde zulüm ve baskıların dozajını artırarak birçok muhalif lideri ve gönüllülerini gözaltına almıştır. Özellikle Müslüman halkı rencide ederek mutlu azınlıkları memnun eden cuntacıları protesto ediyor ve kınıyoruz" dedi.

Platform üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(AY-AK)

10.11.2007 15:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title