Haberler

Akyaka'daki Asma Köprü Tadilata Alındı

Küçük Aküzüm ve Büyük Aküzüm köyleri arasında Akyaka ilçe merkezi ve diğer köylerin ulaşımında kullanılan 110 metre uzunluğundaki zemini tahta olan 2,5 metre genişliğindeki asma köprü yapılıyor.

Küçük Aküzüm ve Büyük Aküzüm köyleri arasında Akyaka ilçe merkezi ve diğer köylerin ulaşımında kullanılan 110 metre uzunluğundaki zemini tahta olan 2,5 metre genişliğindeki asma köprü yapılıyor.

Türkiye-Ermenistan sınırındaki Kars'ın Akyaka ilçesindeki asma köprünün zemini ve koruyucu halatları 7 ay önce yaşanan fırtına nedeniyle zarar görerek karşılıklı olarak araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı.

Tüm tehlikelere rağmen yöre halkı için vazgeçilmez güzergah olma özelliğini koruyan yaklaşık 34 yıl önce yapılan asma köprü, geçtiğimiz günlerde Akyaka Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tadilata alındı.

Küçük Aküzüm Köyü muhtarı Teoman Gelekçi, köprünün kullanılmaması halinde bölgede yaşayan köy sakinlerinin 20 kilometre fazla yol kat etmek zorunda kaldıklarını ve bölgedeki köylerin ortak ulaşımını sağlayan asma köprünün iyileştirilmesi için defalarca ilgili yerlere sözlü ve imza toplayarak dosyalar verdiklerini belirtti.

Muhtar Teoman Gelekçi, ayrıca, "Can kayıpları yaşanmaması için asma köprü yerine biran evvel, yıllardan beri istediğimiz beton köprü yapılması için yetkililerden yardım bekliyoruz. Türkiye-Ermenistan sınırında biz bu sınırın bekçileriyiz" dedi. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title