Haberler

Akut, Jandarma Tarafından Kurtarılmayı Reddetti: 'Kendi Çabamızla Kurtulduk'

Uludağ'da Zirve Yürüyüşü Sırasında 2 Akut Elemanının Kar Çukuruna Düşüp Mahsur Kaldiği Olayın Ardından Akut Bursa Birimi Tarafından Olayla Açıklama Yapıldı. Aciklamada 2 Dagcinin Kimse Tarafindan Kurtarilmadigi, Kendi Cabalari ve Arkadaslarinin Grup Calismalari Sonrasi Duzluge Ciktiklari Bildirildi.

Uludağ'da zirve yürüyüşü sırasında 2 AKUT elemanının kar çukuruna düşüp mahsur kaldiği olayın ardından AKUT Bursa Birimi tarafından olayla açıklama yapıldı.

Aciklamada 2 dagcinin kimse tarafindan kurtarilmadigi, kendi cabalari ve arkadaslarinin grup calismalari sonrasi duzluge ciktiklari bildirildi. AKUT Bursa Birimi'nden yapilan yazili aciklamada, 'AKUT Bursa ekibinden 8 kisi kucuk zirve faaliyeti icin Uludag'a cikmistir. Faaliyetin cikis bolumunu tamamlayip, Kucuk Zirve'ye Fatin Tepe ve Kusaklikaya rotasindan ulasan ekip, bir sure burada bekledikten sonra Rasat duzune dogru inise gecmistir. Havanin aniden patlamasi sonucu inis mevkiinin buzlu olmasi sebebiyle ekipten Adem Gur soz konusu buzlu alanda arkadaslarinin da inebilmesi amaciyla iz acmaya baslamistir. Bir sure yol actiktan sonra 10-12 metrelik kayma olusmustur. Bu kaymadan sonra Mustafa Balabanoglu, Adem Gur'e destek olmak amaciyla yanina inise gecmistir. Firtina siddetlenince yukaridaki ekibe bilgi niteliginde kucuk zirveye donun ve beklemede kalin talimati verilmistir. 6 kisilik ekip kucuk zirveye ulasmistir. Olumsuz hava sartlari sebebiyle cep teflonlari donan iki kisi firtinanin artmasi nedeniyle dustukleri yerden cikarak duzluge ilerlemislerdir. Gorus mesafesinin olmamasi sebebiylede kar magarasi olusturmuslar ve icinde barinmislardir. Adem Gur ve Mustafa Balabanoglu ile irtibat saglanamadigindan diger uyeler merkeze olay hakkinda bilgi vermistir. Bursa'dan hareket eden 6 kisilik ilk ekip vakit gecirmeden olay yerine intikal ederek, once Volfram madeni civarinda arama calismalarina baslamistir. Akabinde kucuk zirveye dogru yonelmislerdir. Hava sartlarinin olumsuzluguna ragmen Rasatduzu'ne dogru son 150 metrelik bolumu buzul tirmanisi yaparak mevkiine ulasilmistir. Arama calismalarina devam ederken, kucuk zirve kulubeye ulasip diger 6 kisinin de saglik durumlari hakkinda bilgi aldiktan sonra farkli bir rota uzerinden diger iki kisinin arama calismalarina devam edilmistir. Sesli arama teknigi ile yapilan arama karsilik aldiklarin da o tarafa yonlenen ekip Mustafa Balabanoglu ve Adem Gur'u yaptiklari kar magarasinda bulmuslardir. Daha sonra bulunan kisiler ile birlikte kulubeye hareket edilmistir. Tum ekipler birlikte inise gecmislerdir. Dagda arama kurtarma konusunda yeterli bilgi birikimine ve tecrubesine sahip

olan AKUT Bursa Birimi kendi imkanlari ile arkadaslarini alarak asagiya inmislerdir' ifadelerine yer verildi.

AKUT Bursa Birim Baskani Aziz Dogan ise arkadaslarinin bir faaliyet sirasinda olumsuz hava sartlarina ragmen dagda bilgi ve becerilerini sergileyerek hayatlarini korumayi basardiklarini ifade ederek, 'Iki dagci, hava muhalefetine ragmen ekipler tarafindan bulunarak, asagiya indirilmistir' dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title