Haberler

Akut Cumhuriyet Bayramı Resmi Töreninde

AKUT; Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve beraberindeki 100 kişilik heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti.

aKUT, 29 Ekim 1923'ten bu yana en büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramının 94. yılı kutlamaları çerçevesinde Ankara'da düzenlenen resmi geçit törenine katıldı. TBMM önünde yapılan Cumhuriyet Bayramı resmi töreni, TSK Mehteran Birliği ve Karma Bando'nun verdiği konser ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından AKUT ekiplerinden 50 gönüllü ve üç aracın da hazır bulunduğu kortej, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden eski Meclise yürüyerek halkın coşkusuna ortak oldu.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Yönetim Kurulu Üyeleri, AKUT gönüllüleri ve öğrenci topluluklarından oluşan 100 kişilik bir heyet ise Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulundu. Recep Şalcı akşam gerçekleştirilen resepsiyona da AKUT'u temsilen katıldı.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı "Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. Atatürk'ün Türk ulusuna ve gençliğine olan inancı, cumhuriyetçiliğin tamamlayıcısı ve güvencesidir. Cumhuriyetimizin 94. yılında AKUT Arama Kurtarma Derneği olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ilerlemeye ve her zaman olduğu gibi Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşku ile kutlamaya devam ediyoruz. Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun değerli ordusunu ve silah arkadaşlarını, az zamanda çok işler başaran aziz Türk Milletini bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anıtkabir 29 Ekim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title