Haberler

Akupunkturun kullanım alanları

Güncelleme:

Akupunktur tedavisi, vücudun belirli noktalarına ve kaslara, çok ince yapıda özel iğnelerin batırılması ile uygulanan ve tamamen kişiye, kişinin hastalığına özel bir tedavi yöntemidir.

Geleneksel Çin Tıbbı'nın bulduğu bu tedavi bugün Batı tıbbı tarafından geliştirilmiş ve 'Batı Medikal Akupunktur'u (Western Medical Acupuncture) formuna ulaşmıştır. Batı Medikal Akupunkturu, geleneksel Çin tıbbının akupunktur noktalarının yanı sıra, etkilenen kasları da hedef alan 'Kuru İğneleme' tedavisine ağırlık veren, sadece elle iğne uygulaması değil, elektro akupunktur cihazının da sıklıkla kullanıldığı, modern Batı tıbbını esas alan, hastalığa ve hastaya özel akupunktur tedavisidir. Akupunktur uygulamalarında, İngiltere başta olmak üzere tüm Avrupa'da ve Amerika'da, hatta Uzakdoğu'da da yaygın kullanılan Batı akupunkturu esas alınmaktadır.

KURU İĞNE TEDAVİSİ PEK ÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Uzm. Dr. Evren Kul Panza, akupunkturda uygulanan yöntemlerden kuru iğne tedavisi ile ilgili: "Akupunktur tedavisinin içerisinde yer alan 'kuru iğne tedavisi' yine aynı tip akupunktur iğneleriyle biraz daha derine, hedef kaslara yapılan ve halk arasında 'kulunç' olarak tabir edilen kronikleşmiş kas sıkışmalarını açmak için yapılan tedavidir. Akupunkturda kullanılan iğneler yaklaşık 0.3 mm gibi çok ince iğneler olup, hastada belirgin bir acıya neden olmaz. İğnelerin çeşidi, inceliği ve uzunluğu yapılan bölgeye göre değişiklik gösterebilir." dedi.

Panza, akupunktur ile ilgili sık sorulan soruları ise şöyle cevaplandırdı:

Akupunktur tedavisi kimlere uygulanır?

Akupunktur tedavisinin çok yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır.

Ağrı ile birlikte olan hastalıklar

Tüm kas-iskelet sistem hastalıkları

Bel, boyun fıtıkları

Omuz, diz, kalça, dirsek, el, ayak eklemleriyle ilgili tüm ağrılar

Ayak bileği kronik ağrıları, tendon zedelenmeleri

Aşil tendinit

Tenisçi dirseği, golfçü dirseği tabir edilen dirsek kas ve tendon rahatsızlıkları

Kireçlenmeler

Depresyon

Anksiyete, kaygı bozuklukları

Uyku bozuklukları

Fibromiyalji sendromu - Yumuşak doku romatizması

Baş ağrısı, migren

Kabızlık, karın ağrısı

Kısırlık tedavisi, cinsel isteksizlik

Kilo vermeye destek, iştah kontrolü

Sigara ve diğer bağımlılık tedavileri

Tedavinin yan etkisi var mıdır?

Hiçbir yan etkisi olmayan bu tedavi; hamilelerde, emziren annelerde, 15 yaş üstü çocuklarda da güvenle uygulanabilir.

Kaç uygulama (seans) yeterli olur?

Akupunktur seans sayısı her hastanın şikayetine göre değişebilmekle birlikte, genellikle en az 2 seans yapılmalı, hastanın cevabına bakılıp devam edilmelidir. Kronik durumlarda 6-8 seans ya da 10 seansa kadar devam edilebilir.

Ne zaman sonuç alabilirim?

Hastalarımızda ilk seanstan itibaren şikayetlerde azalma görülmektedir. Takip eden uygulamalarda bu etki artış gösterir. Şimdiye kadar yapılan uygulamalarımız ve iyileşme yüzdelerine göre hastaların %85'inde büyük oranda iyileşme, kalanında da orta dereceli iyileşme görülmüştür. Hastalarımızın çoğu kullanmakta oldukları ağrı kesici ilaçları ve ihtiyaç hissetmedikleri için bazı antidepresan tedavilerini kesmiştir. Yaşam kalitelerinde belirgin artışlar gözlenmektedir.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Çin Halk Cumhuriyeti Evren Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title