Haberler

Aktüelg//2//Taksim'De 'Anma' Gerginliği...

Sözde Ermeni Soykırımında Öldüğünü Öne Sürdükleri Kişileri Anmak İçin Taksim'de Toplanan Grup, Gerginliğe Neden Oldu.

Sözde Ermeni soykırımında öldüğünü öne sürdükleri kişileri anmak için Taksim'de toplanan grup, gerginliğe neden oldu.

Mum yakıp ölenleri anan kişilere tepki gösteren grupların meydana yürümesini polis engelledi.

Yaklaşık 45 dakika süren eylem sırasında polis, Taksim Meydanı'nı adeta kuşattı.

Taksim'de "Bu Acı Hepimizin" başlığıyla 1915 olaylarında öldüğü öne sürülen Ermenileri anmak için düzenlenen etkinlikte gergin anlar yaşandı. Yaklaşık 200 kişilik grup, saat 19.00 sıralarında Taksim Tramvay Durağı yanında toplandı. Siyahlar giyindiği görülen grup, "Bu acı hepimizin. Bu yas hepimizin" yazan pankart açıp mumlar yaktı.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Bu sırada Türk bayraklarıyla meydana yürüyen yaklaşık 25 kişilik grup gerginliğe neden oldu. Polis, sloganlarla anma etkinliği düzenleyenlere doğru yürüyen gruba engel oldu. Tepkili grup, The Marmara Otel'i önüne götürüldü.

"MEZARLARI BİLE YOK"

Bu sırada anma etkinliğe katılan grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Zeynep Tanbay okudu.

Tanbay, "Bu acı bizim acımız bu yas hepimizin. 1915'te nüfusumuz henüz 15 milyonken bu toprakta 1,5 -2 milyon Ermeni yaşıyordu. Mahalle bakkalımız, terzimiz, kunduracımız, sınıf arkadaşımız, subayımız , milletvekilimiz, bestekarımız... Kapı komşumuz, dert ortaklarımızlardı. 24 Nisan 1915'te gönderilmeye başlandılar. Onları kaybettik. Artık yoklar, mezarları bile yok. Büyük felaketin vicdanlarımıza yüklediği acı ise olağanca ağırlığı ile var, 95 yıldır büyüyor. Şimdi bu büyük acıyı yüreğinde hisseden bütün Türkiyelileri 1915 kurbanlarının anısı önünde saygıyla eğilmeye çağırıyoruz. Siyahlar içinde, sessizce, ruhlarına yakacağımız mumlarla, çiçeklerle. Çünkü Bu acı bizim acımız bu yas hepimizin" dedi. Açıklamanın ardından 30 dakika süreceği belirtilen oturma eylemine başladı.

POLİS ETTEN DUVAR ÖRDÜ

Oturma eylem sürerken saat 19.20 sıralarında ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrağı bulunan ikinci grup, protesto gösterisinde bulundu. Anma etkinliğinde bulunanların çevresine adeta etten duvar ören polis, bu grubun da tramvay durağına yaklaşmasına izin vermedi.

ANMA 45 DAKİKA SÜRDÜ

Eylem yaklaşık 45 dakika sürdü. Anma etkinliğine katılanlar polisin geniş güvenlik önlemleri altında meydandan ayrıldı. Anma etkinliğinin ardından Taksim Meydanı normale döndü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title