Haberler

Aktüel Görüntü) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üreten Ekonomi Yok Diyenler Elinize Dilinize Dursun

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresi öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Erdoğan, "Bugün Fırat Kalkanı harekatında Afrin'de işte bunlarla beraber hamdolsun bu mücadeleyi kazandık. Şu an itibariyle bakınız Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 200'e yaklaştı. Bu teröristlerle mücadeleyi işte bunlarla yapıyoruz. Bu mücadeleyi burada Afrin'de bu kararlılıkla yürüten Mehmetimiz bu imkanlarla güç buldu, kuvvet buldu. Bu zafere hamdolsun ulaştılar. Yeter mi? Yetmez. Daha yapacağımız işler var. Kardeşlerim bütün bunların yanında göreve geldik. Bizim IMF'ye olan borcumuz neydi? Düşünün 23,5 milyar dolar. 2013 senesine geldik IMF borç kaldı mı? Sıfırladık. Değil mi? Üreten ekonomi yok diyenler elinize dilinize dursun. Üreten ekonomi olmasaydı sen IMF'ye olan bu borcu sıfırlayabilir miydin? Bugün ekonomi kötü diyenler işte alın size bir rakam. Bu kadar basit. Merkez bankasının döviz rezervi 27,5 milyar dolar. Ama şimdi 120 milyar dolara ulaştı. Nereden nereye. Çalışıyoruz ya. Bay Kemal çalışta senin olsun. Ama olmaz. Şimdi Bay Kemal tapusuz yerlere tapu dağıtacakmış. Nerede bunlar? Cebinde mi? Neyi dağıtıyorsun? Bunlar hep böyle zaten hayatları boyunca dağıttılar. Kimi ' Kendilerini dağıttılar kendilerini. Halkımıza verdikleri birşey var mı' Yok. Bugün var mı? Yine yok. Ama yalanın bedeli var mı? Yok. Bunlarda akşam yalan sabah yalan. Hep böyle gidiyorlar. Ama bununla da bir yere varmak mümkün değil" dedi.

"ORAYA BAY KEMAL 'GELMEM' DİYOR"

Kongre yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine bir vatadaşın seslenmesi üzerine, "Nereye? Ankara'ya. Seve seve kapım açık. Oraya Bay Kemal gelmem diyor. Gelmezse gelmesin. Ama size kapı açık. Çünkü orası cumhurun evi, halkın evi, şahsi mülküm değil. Sizin sizin. Orası milletin evi. Milletin evine tabi ki millet gelecek. Bizde sizleri orada misafir edeceğiz. Arkadaşlarım sizi bütün külliyede gezdirecekler. Bu milletin iftihar edilecek nasıl bir yeri varmış bunu görmüş olacaksınız" ifadelerini kullandı.

"İNLERİNE GİRECEĞİZ DEDİM. GİRDİK Mİ? SİHA'LARLA, İHA'LARLA GİRDİK"

Erdoğan, "Bayrağımızın rengi; şehidimizin kanı. Hilal; bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız; şehidimizin ta kendisi. Her şehit, unutmayın bir yıldızdır. Tek vatan. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Vatanımızı bölemeyecekler. Çok uğraştılar. PKK, çok uğraştı. Ne oldu? Ne dedim? Hatırlayın o günleri, 'İnlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi? SİHA'larla girdik, İHA'larla girdik, F16'larla girdik. ve evet, kuyruklarını bacaklarının arasına sokup kaçtılar. Nereye? Suriye'ye kaçtılar. Fırat Kalkanı'nda yakaladık, Afrin'de yakaladık. Yerlerin altında gördünüz değil mi o hazırladıkları tünelleri? Oralarda vurduk. Cudi' de vurduk, Gabar'da vurduk, Tendürek'te vurduk, Bestler Deresi'nde vurduk. Vuracağız, vurmaya devam edeceğiz. FETÖ o da kaçtı. Nereye kaçtı? Dünyanın değişik ülkelerine. Kosova'da yakaladık. 6 tanesini aldık, geldik şimdi buradalar. Bitmedi Gabon'a gittiler. Gabon'dan 3 tanesini aldık geldik. Şu ana kadar 80 tanesini FETÖ'nün yurt dışından aldık, geldik. Onları da kovalayacağız. Pensilvanya'daki, sen de geleceksin. İstediğin kadar sağa sola yalpala" diye konuştu.

15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

"Biz bu vatanın vatansever evlatlarıyız. Biz ölürsek, burada öleceğiz" diyen Erdoğan, "15 Temmuz gecesi birileri bize güya dostluk adına 'Ben sizi buradan Rodos'a götürebilirim' dedi. Dedim ki; 'Hayır.' Bize bu topraklarda ölmek yaraşır. Hemen uçağa geçelim, nereye gideceğimi uçakta söyleyeceğim. Bindik uçağa, son ana kadar pilot nereye gideceğimizi bilmiyordu. Son anda dedim ki; İstanbul. İstanbul'a geldik hamdolsun binler, on binler İstanbul'da bizi bekliyordu. F16' lar üzerimizdeydi, helikopterler üzerimizdeydi. Ne oldu? Biz 'La Galibe İllallah' dedik. 'Allah'tan başka galip yoktur' dedik, rabbime sığındık işi bitirdik. Bir de biliyorsunuz, Allah koruduktan sonra başka koruyucu yoktur. 251 şehidimiz oldu ve 2 bini aşkın gazimiz oldu. Şehitlerimiz cennette, onları inşallah aileleriyle peygamberimize en yakın makamda rabbim misafir ediyor. Rabbim bizlere de inşallah o makamı nasip etsin. Biliyorsunuz, şehitler tepesi hiçbir zaman boş değildir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNDEN BAŞKA DEVLETİMİZ YOK"

Erdoğan, " "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka devletimiz yok. Bunu koruyacağız. Bunu yapmak için ne yapacağız? Birbirimizi çok seveceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep beraber kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız mesele bu. Bunu yaptığımız zaman yıkılır mıyız? Maltepe Belediyesi bizdeydi. Bir yanlışlık oldu. Şimdi Mart'ta Maltepe'yi yeniden almaya hazır mıyız? Buna var mıyız ? Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim bütün şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor. Bana her şey Maltepe'yi hatırlatıyor" şeklinde konuşmasını tamamladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İstanbul Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title