Haberler

Aktüel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Yapılan Protestolarda Organizasyon Var"

"ali Sami Yen Stadı Galatasaray'a Üst Kullanım Hakkı Verilmiş Olan Bir Stattır. Ali Sami Yen Stadı Galatasaray'ın Değildir. Devletindir, Milletindir"

"ALİ SAMİ YEN STADI GALATASARAY'A ÜST KULLANIM HAKKI VERİLMİŞ OLAN BİR STATTIR. ALİ SAMİ YEN STADI GALATASARAY'IN DEĞİLDİR. DEVLETİNDİR, MİLLETİNDİR"

"BU OLAYIN GERÇEK DOĞRUSU 12 HAZİRAN'DA ORTAYA ÇIKACAKTIR. ORADA HEPSİNİ GÖRECEĞİZ. GERÇEK ANKET ODUR"

Lübnan'daki gelişmelerin hız kazanması üzerine bugün Suriye'ye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında yaptığı açıklamada, Türk Telekom Arena'nın açılışında kendisine yönelik protestolarda organizasyon olduğunu söyledi.

Başbakanlığa ait özel 'ANA' uçağı ile Suriye'nin başkenti Şam'a giden Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında önceki akşam açılışı yapılan Türk Telekom Arena stadının açılışında kendisine yapılan protesto ile ilgili olarak sorulan bir soruya bazı şeyleri hala anlaşılmamakta direnildiğini, olayın organize olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"Bu stadın yapılmasındaki süreç merhum Özhan Canaydın'ın bana bir ziyaretindeki talebiyle başladı. Tabi bu adımı atarken Galatasaray kendi imkanlarıyla bu işi yapacak durumda değildi. Zaten böyle bir durum olsa Ali Sami Yen ile ilgili oranın bakımı, onarımında sıkıntılar yaşanmazdı. Kaldı ki Ali Sami Yen Stadı'nın yetersizliği ve eksikliği, bu stadın artık şehir merkezinde ve trafiğin daraldığı bir noktada ve otopark noktasındaki ciddi sıkıntılar nedeniyle şehircilik açısından da buradan çıkartılması uygun görülmüştür. Biz Türkiye'nin özellikle futbol konusunda lideri ve en ileri derecede temsil etmiş kulübü olan Galasarayımıza yakışır bir stadı yapalım istedik. Bunun için de yer arayışında önümüze Seyrantepe çıktı. Seyrantepe ile ilgili olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyemizle yapılan arazi çalışmalarında uygun olduğuna karar verdik. Aynı zamanda yanında bir sağlık kompleksi de bu çalışmaların içine alındı. Bu arada dünya da olduğu gibi statların dolup boşalmasında ulaşım önemli olduğu için bu konuda metro olsun ve kavşak düzenlemeleri olsun hepsi görüşüldü. Tabiî ki projenin başlangıcındaki hesaplamayla devamındaki hesaplama aynı olmadı. Ali Sami Yen Stadı Galatasaray'a üst kullanım hakkı verilmiş olan bir stattır. Ali Sami Yen Stadı Galatasaray'ın değildir. Devletindir, milletindir."

GERÇEK DOĞRU 12 HAZİRAN'DA ÇIKACAK

Olayların Galatasaray camiasına mal edilemeyeceğinin altını çizen Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle sürdürdü:

"Yeni stadyum için TOKİ'yi devreye soktuk ve bitirirken de bizzat kendim bu statla ilgilendim. Şükrü Saraçoğlu, Fenerbahçe'nin kendisinin yaptığı bir stattı keza Bursa'da öyleydi. Şimdi Trabzon'da da yeni bir stat yapıyoruz. Seyrantepe'deki açılışı biz de organize edebilirdik ve daha farklı olurdu. Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda yaptığımız gibi. Oraya da İstanbullular geldi. Yine İstanbullular'la farklı bir heyecan yaşadık orada .Bunun aynısını Seyrantepe'de yapabilirdik. Benim tuttuğum takım, devlet bakanımın tuttuğu, TOKİ'nin tuttuğu takım belli. Ben Fenerbahçeliyim, Devlet Bakanım Trabzonsporlu, TOKİ Başkanım da Galatasaraylı. Biz burada herhangi bir ayrımcılık yapmadık. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da bu statla ilgili olarak 'Asla kıskanmayız' şeklinde konuşmuştur. Tabi böyle bir tepkiyle karşılaşmak bizi üzmüştür. Bunu Galatasaray camiasına mâl edemeyiz. Ama tabi bu olaylarda bir organizasyon vardır. Bu olayın gerçek doğrusu 12 Haziran'da ortaya çıkacaktır. Orada hepsini göreceğiz. Gerçek anket odur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title