Haberler

Aktaş'tan "Bordo Bereliler Afrin" Filminin Setine Ziyaret - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çekimleri İnegöl ilçesinde devam eden "Bordo Bereliler Afrin" filminin setini ziyaret etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çekimleri İnegöl ilçesinde devam eden "Bordo Bereliler Afrin" filminin setini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Aktaş çekimleri İnegöl ilçesinde devam eden "Bordo Bereliler Afrin" filminin, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi alanına senaryo gereği oluşturan setini ziyaret etti, film ekibiyle bir araya geldi.

Aktaş, filmin çekilen bir sahnesini filmin yönetmeni Erhan Baytimur ile birlikte izledi. Film nedeniyle İnegöl'de heyecanlı günler yaşandığını, bu heyecana ortak olmak için seti ziyaret ettiğini ifade eden Aktaş, filmin Doğa Sporlar ve Turizm Merkezi'nde çekiliyor olmasının sevindirici ve gurur verici olduğu vurguladı.

Film ekibini tanıdığını belirten Aktaş, "Onların heyecanına ortak olalım istedim. İnanıyorum ve ümit ediyorum ki bu film İnegöl ve Bursa'nın da tanıtımını sağlayacak. Filmi şimdiden heyecanla bekliyorum. Özellikle güncel stratejik konu olduğu için ilgiyle takip edileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Bunlar stratejik adımlar"

Aktaş, ziyarette ilk kez "Bordo Bereliler Afrin" filminde kullanılan milli piyade tüfeği MPT-76'yı da inceleme fırsatı buldu.

Aktaş, silahın teknik özellikleri hakkında bilgi aldı. MPT-76 ile atış yapıp, Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği Bora-12'yi de inceleyen Aktaş, şunları kaydetti:

"Bu açıkçası bir devrim. Yıllarca bu işlerde dışa bağımlı yaşamış Türkiye'nin bu konuda söz sahibi olması ülkenin geldiği noktanın göstergesi. Bunlar stratejik adımlar. Sadece silahını üretiyor olarak algılamamak lazım aynı zamanda söz sahibi oluyorsunuz. Ülkemiz lokasyon itibariyle Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasların ortasında kritik bir noktada.

Üç tarafımız denizlerle çevrili. Geç kalınmış bir uygulama. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, tüm emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah yerli otomobil ve diğer konularda da bu işler daha da taçlanacak ve Türkiye hak ettiği yere en kısa zamanda ulaşacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Alinur Aktaş İnegöl Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title