Haberler

Aksu: "Terör Ve Asayiş Suçlarında Çocuklar Kullanılıyor"

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, terör ve asayiş suçlarında son zamanlarda 18 yaşından küçüklerin kullanılmaya başlandığını bildirdi.

Aksu, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Muş, Şırnak, Tunceli ve Van valileriyle yapılacak toplantıya katılmak üzere helikopterle Van'a geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Aksu, son yıllarda başta büyükşehirler olmak üzere göç alan kentlerde, sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklarının durumunun önemli bir sosyal sorun olarak ortaya çıktığını ifade etti. Bu çocukların bir kısmının asayiş olaylarına karıştıklarının gözlendiğini kaydeden Aksu, bu nedenle hükümet olarak bu konuyu yalnızca bir polisiye olgu olarak görmediklerini vurguladı.

Sokakta yaşayan ve her türlü madde bağımlılığına açık olan, hırsızlık, gasp, kapkaç ve terör olaylarına karıştırıldığı bilinen bu çocukların tedavi, rehabilitasyon ve eğitimlerinin sağlanarak topluma kazandırılmasının etkin ve kalıcı önlemlerle mümkün olduğunu bildiren Aksu, şunları söyledi:

''Bu konuda dikkatinizi çekmek istediğim olgu, terör ve asayiş suçlarında son zamanlarda 18 yaşından küçük çocukların kullanılmaya başlanmasıdır. Hatta bazı organize suç örgütlerinin bu gruba yöneldiği ve küçük çocukları kimi zaman ailelerinin de rızası doğrultusunda kullandıkları bilinmektedir. Bir başına bu tespit bile her il valisinin sosyal çalışmalara ağırlık vermesi için yeterli bir neden olarak karşımızda durmaktadır.''

Bakan Aksu, 31 Mayıs 2006 tarihi itibariyle güvenlik nedenleriyle göç eden yaklaşık 359 bin 339 kişiden 140 bin 589'unun geçmişte yaşadıkları köylerine geri dönüşünün sağlandığını da söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title