Haberler

Aksu: "Demokrasiye Sıkılmış Bir Kurşun"

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, "Bu Elim Suikastı Barışa, Huzura, Birlik ve Beraberliğe, Demokrasiye Sıkılmış Bir Kurşun" Dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, "Bu elim suikastı barışa, huzura, birlik ve beraberliğe, demokrasiye sıkılmış bir kurşun" dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile görüştü. Aksu, Emniyetten ayrılışı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Çiçek ile birlikte olayları değerlendirdiklerini söyledi.

Aksu, Dink'in öldürülmesini, "Bu elim suikastı barışa, huzura, birlik ve beraberliğe, demokrasiye sıkılmış bir kurşun" değerlendirerek, olayın aydınlanması için büyük bir titizlikle çalışıldığını kaydetti. Bütün kurumların koordinasyon ve iş birliği içerisinde, olayın aydınlatılması için büyük özveri gösterdiğini dile getiren Aksu, eldeki mevcut deliller ve olay yerinde elde edilen bulgular, ifadeler, beyanlar ile bütün teknik imkanlardan da yararlanarak büyük bir titizlikle incelemenin ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Abdulkadir Aksu, İstanbul Valisi Muhammer Güler'in gelişme oldukça gazetecilere bilgi vereceğini vurgularken, şüpheli kişinin kimlik bilgileriyle ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra gerekli açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Aksu, olaya ilişkin şu anda gözaltında kimsenin bulunmadığını söyledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title