Haberler

Aksoy: Irak'ta Artık İş Kaybediyoruz

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (Deik) Türk-ırak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, Irak Pazarının Yeterince Değerlendirilemediğini Belirterek, 'Irak'ta Artık İş Kaybediyoruz' Dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, Irak pazarının yeterince değerlendirilemediğini belirterek, ''Irak'ta artık iş kaybediyoruz. Eğer siz 2003 yılından bu yana bırakın başbakanı bakan düzeyinde hiçbir yetkiliyi oraya göndermediyseniz, gidip bir çaylarını içmediyseniz, fakat geçtiğimiz 4 sene içinde bilmem kaç başbakanı ve bakanı buraya geldiyse, bu yanlıştır'' dedi.

A.A muhabirine açıklamalarda bulunan Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, bazı basın-yayın organlarında Irak'ın kuzeyinde operasyon beklentisiyle Türk mallarının boykot edildiği yönünde yanlış haberlerin yer aldığını belirten Aksoy, ''25 senelik Irak tecrübem var, realite olarak da kesinlikle böyle bir şey yok'' diye konuştu.

Bu yılın Haziran ayı sonuna kadar Irak'a gerçekleştirilen fiili ihracatın 1 milyar 250 milyon dolar düzeyinde olduğunu, yıl sonunda bunun 2,5 milyar dolar olacağını tahmin ettiklerini belirten Aksoy, bu rakamın içinde müteahhitlik hizmetleri ve işlenmiş petrol ürünlerinin olmadığını kaydetti.

Irak'ın kuzeyinde Türk müteahhitlerinin çok iyi işler yaptığını, fakat şimdi yeni rakiplerin çıktığını anlatan Aksoy, Güney Kore firmalarının bölgeye geldiğini ve Irak'ın kuzeyindeki müteahhitlik firmalarına Güney Kore hükümetinin inanılmaz destek verdiğini söyledi.

Hindistan firmalarının bölgede olduğunu belirten Aksoy, ''Irak'ta iş kaybediyoruz, artık rakipler çıktı'' dedi.

Irak'ın Ankara ve İstanbul'dan müteahhitlik firmaları istediğini de kaydeden Aksoy, Irak pazarının ne kadar iyi olacağının Türkiye'nin elinde olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title