Haberler

Aksigorta A.ş. Net Karını 77 Milyon YTL'ye Ulaştırdı

Aksigorta A.ş., 2007'nin Dokuzuncu Ayı Sonunda Dönem Net Karını Yüzde 27'lik Büyümeyle 77 Milyon YTL'ye Ulaştırdı.

Aksigorta A.Ş., 2007'nin dokuzuncu ayı sonunda Dönem Net Karını yüzde 27'lik büyümeyle 77 milyon YTL'ye ulaştırdı.

Aksigorta A.Ş. Genel Müdürü Ragıp Yergin, "2007 yılının ilk iki çeyreğinde ortaya koymuş olduğumuz başarılı sonuçların yılın üçüncü çeyreğinde de devam ediyor olması, 2007 yılını Sürdürülebilir Karlı Büyüme politikamız doğrultusunda oldukça başarılı sonuçlarla kapatacağımızı göstermektedir" diyerek, 2007'nin dokuzuncu ay sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

"Dokuzuncu ay sonu itibariyle prim üretimimizi yüzde 19'luk sektörün üzerinde bir artış gerçekleştirerek 595 milyon YTL'ye ulaştırdık. Sigortacılık faaliyetleri sonucunda elde ettiğimiz kar rakamımız 18 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Son yıllarda hem müşteri ve acente memnuniyetini daha da arttırmak, hem de daha yüksek sigortacılık gelirleri elde edebilmek adına; teknik(underwriting) ve hasar alanlarında başlattığımız uzmanlaşma ve süreç yönetimi konusundaki yatırımlarımızın ve çalışmalarımızın bu

başarılı sonuçlara katkısı oldukça fazladır. Bu çalışmaların sonuçları rakamlarımıza da yansımaktadır. 2006'nın dokuzuncu ayı sonunda yüzde 73 olan hayat dışı hasar / prim oranımız, 2007 yılının dokuzuncu ayı sonunda yüzde 71'e düşürülmüştür. Sigortacılık alanındaki bu başarılı sonuçlara finansal yatırımlarımızdan elde ettiğimiz yüksek mali gelirleri de eklediğimizde Dönem Net Karımızı yüzde 27'lik büyümeyle 77 milyon YTL'ye ulaştırmış durumdayız".

"Aksigorta olarak, her yıl olduğu gibi 2007 yılı sonunda da sektörün üzerinde büyüyerek Pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz. Dokuzuncu ay sonuçlarımız gösteriyor ki planladığımız politika ve stratejiler doğrultusunda hem büyüme hem de karlılıkta bu hedeflere yıl sonunda ulaşacağız" diyen Yergin, "Önümüzdeki dönemde de müşteri odaklı hizmet anlayışımız doğrultusunda hedefimiz; birçok yenilikle müşteri ve acentelerimizin gözünde farklılık yaratmaya devam ederek; güvenilir, yenilikçi, ulusal Aksigorta

markamızla karlı büyümemizi sürdürerek Türkiye'nin tercih edilen sigorta şirketi olmaktır" şeklinde konuştu.

(BGO-BGO-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title