Haberler

Akseki'de Hediyelik Eşya ve Ambalaj Tasarımı Yarışması Ödül Töreni

Antalya'nın Akseki ilçesinde, ulusal ölçekte düzenlenen hediyelik ürün ve ambalaj tasarım yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Antalya'nın Akseki ilçesinde, ulusal ölçekte düzenlenen hediyelik ürün ve ambalaj tasarım yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Akseki Belediyesine ait Akseki Marla Mutfağı'nda düzenlenen törene, Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Gündoğmuş Kaymakamı Nursel Karahan, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Akseki Cumhuriyet Savcısı Güner Topal, Murat Avcı, Antalya Mimarlar Odası Başkanı Özge Köksal, Akseki Eğitim Hayratı Derneği Onursal Başkanı Ali Metin Duruk, öğretim görevlileri, kurum amirleri ve tasarım yarışmacıları katıldı.

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, yarışmanın, hediyelik ürün ve ambalaj tasarımı olmak üzere 2 kategoride düzenlendiğini söyledi.

Düğmeli evlerden dağ keçisine, kardelen çiçeğinden tarihi kervan göç yoluna ve mutfağına kadar ilçenin birçok değerinin ön plana çıkarıldığı tasarım yarışmasının başvurularının geçen mart ayında yapıldığını belirten Nasır, yarışmada birincilere 5'er bin lira, ikincilere 3'er bin lira, üçüncülere 2'şer bin lira, mansiyon ödülü olarak da her iki dalda 3'er yarışmacıya biner lira para ödülü verildiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal da Akseki'nin sahip olduğu doğal ve kültürel dokunun yanı sıra, tarihi, tıbbi aromatik bitkileri, yaban hayatı ve mutfak kültürü ile Antalya'da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Yarışmada, "hediyelik ürün tasarımı" dalında birincilik ve ikincilik ödülünü Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Anabilim Dalı öğrencisi Şule Çolak Bora, üçüncülük ödülünü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı öğrencisi Sercan Filiz aldı.

Mansiyon ödüllerini ise Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencisi Metin Onur, Antalya Bilim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Fatma Gök, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğrencisi Ceyhun Yapıcı aldı. Jüri özel ödülüne ise Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencisi Ferda Tazeoğlu'na verildi.

Ambalaj tasarımı dalında ise birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülüne değer eser bulunamadı.

Mansiyon ödülü Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Halı, Kilim, Eski Kumaş Bölümü öğrencisi Tuba Ayhan, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Nurşah Çelik ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Bölümü öğrencisi Kerem Sırakaya'ya verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Akdeniz Üniversitesi Antalya Akseki Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title