Haberler

Akseki'de Doğa Yürüyüşü

Antalya’nın Akseki ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşünde katılımcılar 20 kilometrelik parkuru 8 saatte tamamladılar.

Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşünde katılımcılar 20 kilometrelik parkuru 8 saatte tamamladılar.

Cevizli Mahalle Muhtarlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Cevizli (Kargai) dağ yürüyüşünde Akseki ile Konya'nın Seydişehir ilçesi sınırları ilçesinde bulunan Akseki'nin Susuzşahap Mahallesi Yaylası Ağaç Tepesi'sine kadar otobüslerle giden doğa severler, burada buluştuktan sonra yola koyuldu. Katılımcılar, patika yollardan ilerleyerek bin 950 metre rakımlı Akdağ eteklerine ulaştı. Burada bir süre mola veren yürüyüşçüler Akdağ'ın manzaralarında fotoğraf çektirdi. Akdağ Gediğinden, Öküz Yaylasına inerek 8 saatte Cevizli Mahallesine ulaşarak yürüyüşü tamamladılar.

Cevizli Mahalle Muhtarı Harun Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 kilometrelik yürüyüşün 4 etapta düzenlendiğini söyledi.

Çınar, "Yürüyüşün birinci etabında Ağaç Tepesi'nden en zorlu parkur olan Dokuz Dananmaç mevkisine 4 saatte ulaşıldı. Burada mola verdikten sonra Akdağ Gediğine ikinci etabı 2 saatte yürüdük. Burada mola verdikten sonra 3'üncü etapta 1 saat yürüyüşle Öküz Yaylasına ulaştık. Burada tekrar mola verdikten sonra ise son etapta 1 saat yürüyüşün ardından Cevizli Mahallesine ulaştık" dedi.

Bu yıl doğa yürüyüşünün dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini ve geleneksel hale getirdiklerini anlatan Çınar, bu yürüyüşlerin moral ve motivasyon açısından önem taşıdığını kaydetti.

Alanya Trekking grubundan 6 ülke vatandaşı ile yürüyüşe katılan Halil Toggöz, İlk defa Cevizli Mahalle Muhtarlığının daveti ile bu yürüyüşe katıldıklarını söyledi. Yağmurlu ve olumsuz havaya rağmen olağanüstü bir yürüyüş olduğunu söyleyen Toggöz, "Yürüyüş olağanüstüydü. Gidengelmez Dağları ve manzaralar harikaydı. Biz Alanya'dan Türk, Belçika, Hollanda, Rus, Alman, İsveç, Norveç gibi 6 milletten 30 kişi ile katıldık. Güzel bir rotaydı. Hava şartları uygun olmamasına rağmen çok güzeldi. Bir daha ki yıl yeniden geleceğiz" diye konuştu.

Manavgat'tan yürüyüşe katılan Hüseyin Köken'de dördüncü Cevizli yürüyüşüne muhtarın daveti ile katıldıklarını dile getirerek, "Çok güzel bir yürüyüştü. Yağmurlu olmasına rağmen renkli bir yürüyüş oldu. İlerleyen yıllarda tekrar katılacağız" diye konuştu.

Dördüncü Cevizli (Kagrai) dağ yürüyüşü 84 kişi ile gerçekleşti. Akseki, Alanya, Manavgat, Konya, Seydişehir ve çeşitli milletlerden 84 kişi katıldı.

Katılımcılara Cevizli Mahalle Muhtarı Harun Çınar tarafından sertifika verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Cevizli Antalya Akseki Çınar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title