Haberler

Akseki'de 10 Hektarlık Alan Zarar Gördü

Antalya'nın Akseki İlçesi Güçlüköy Beldesinde Çamlık Alanda Çıkan Orman Yangınının Kontrol Altına Alındığı, Yaklaşık 10 Hektarlık Alanın Zarar Gördüğü, Yangının İki Noktadan Kasıtlı Çıkarıldığı Bildirildi.

Antalya'nın Akseki İlçesi Güçlüköy beldesinde çamlık alanda çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı, yaklaşık 10 hektarlık alanın zarar gördüğü, yangının iki noktadan kasıtlı çıkarıldığı bildirildi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Eskitersin yerleşim yeri, Gelintepesi mevkiinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını söyledi. Yangında yaklaşık 10 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirten Gedikağaoğlu, söndürme çalışmalarına 6 helikopter, 5 uçak, 3 dozer, 10 arazöz ve 150 kişilik söndürme ekibinin katıldığını belirtti.

Gedikağaoğlu, yaşlı orman sahasında çıkan yangının ekiplerin çalışmasıyla gençlik sahasına ulaşmadan kontrol altına alındığını kaydetti.

İlk incelemelere göre yangının iki noktadan kasıtlı olarak çıkarıldığını tespit ettiklerini bildiren Ahmet Gedikağaoğlu, "İki noktada başlayan yangın, bir süre sonra birleşti. Jandarma ekipleri olayın sorumlularını bulmak üzere çalışmalara başladı. Ne yazık ki yangının başladığı nokta, kulenin göremediği kör bir yer. Bu yüzden yangının başladığından da geç haberimiz oldu. Ekiplerimiz, yangını en kısa sürede söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title