Haberler

Akşehir Onur Günü'nde Tarihi Maç Yeniden Canlandırıldı

Atatürk'ün Büyük Taarruz öncesi savaş planlarını görüşebilmek ve komutanları bir araya toplayabilmek amacıyla Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı olan Akşehir'de düzenlediği tarihi futbol maçı, Akşehir Onur Günü etkinlikleri çerçevesinde yeniden canlandırıldı.

Milli Mücadelenin Batı Cephesi Karargahı göreviyle çok önemli bir rol üstlenen Akşehir'de, Taarruz hazırlıklarının sona ererek, Karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına her yıl düzenlenen "Akşehir Onur Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumunda Akşehir Garnizon Komutanlığı ile Veteranlar ile dostluk maçı yapıldı. Maçı izlemeye; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Akşehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz ile kamu kurum ve daire müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Maç öncesi her iki takımda sahaya çıkarak ısınma hareketleri yaparken, maçı izleyen seyircilerde tribünden futbolculara alkışlarla destek verdi. Bol gollü geçen karşılaşma 5-5 berabere bitti. Maç sonunda oyunculara ve kaptanlara protokol tarafından kupaları ve plaketleri takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Akşehir Onur Günü etkinlikleri kapsamında Akşehir Kültür Merkezi'nde de bir tiyatro gösterisi sunuldu. Yenilmez Sanat Merkezi'nin '1071'den 1922'ye, 1922'den 15 Temmuz'a isimli tek perdelik tiyatro oyununda ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez rol aldı. Oyunda meddah tarzında Türklerin Anadolu'ya yerleşmesi, Çanakkale savaşında ve kurtuluş savaşında yaşanan olaylar ile 15 Temmuz tarihindeki darbe girişiminde yaşananlar ele alındı. Oyun sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Sanatçı Ahmet Yenilmez'e bir plaket takdim edildi.

Akşehir Kültür Merkezi'ndeki oyunu; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Eyüp Yılmaz, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ile çok sayıda vatandaş izledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Garnizon Komutanlığı Salih Akkaya Akşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title