Haberler

Akşehir'de Şehit ve Gazi Ailelerine İftar

Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Akşehir Belediyesi; mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ilçe genelindeki şehit ve gazi ailelerine bir iftar yemeği verdi.

Konya'nın Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Akşehir Belediyesi; mübarek Ramazan ayı münasebetiyle ilçe genelindeki şehit ve gazi ailelerine bir iftar yemeği verdi.

Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrasında gerçekleştirilen iftar yemeği öncesi Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Orhan Erdem ve AK Parti İlçe başkanı Abdurrahman Çardakoğlu davetlilerin masalarını gezerek onlarla tek tek ilgilendi. Sıcak ve samimi bir ortamda okunan ezanla birlikte oruçlar açılarak iftar edildi. Yemek sonrası yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Akşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKŞAD) Başkanı İsmail İnce iftar yemeği için teşekkür ederek "Bizi bir araya getiren değerli yöneticilerimize; şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'da yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve gaziler ile iftar sofralarının bereketli olduğunu kaydederek, "Bu iftar programları sizlerin buraya iştiraki ile daha bereketleniyor ve birlik beraberliğimizle daha da anlam kazanıyor. Allah'ın izniyle bu birlik beraberliğimiz devam ettiği müddetçe hiçbir zaman bu aziz milletin sırtını hiçbir güç yere getiremeyecektir. Allah bu güzel ortamdaki birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın ve daim eylesin. Ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyen şer güçlere de Allah fırsat vermesin inşallah. Mevlam bizleri inşallah Ramazan Bayramı'mıza eriştirsin. Oruçlarımızı ve Ramazan ayımızı; sofralarımıza berekete, kalplerimize merhamete, gönüllerimize de huzura vesile eylesin" diye konuştu.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de, şehitliğin yüce bir makam olduğunu kaydederek, "Şehitlik dinimizde Peygamberlikten sonra en yüce makam olarak kabul edilir. Kuran-ı Kerim'de 'siz onlara ölüler demeyin onlar bilakis diridirler. Allah tarafından özel olarak rızıklandırmaktadır' şeklinde bir ifade geçmektedir. Hem şehitler hem gaziler ile ilgili Peygamber Efendimizin de çok övgü dolu Hadisi Şerif'leri söz konusudur. Kavimler boyunca Türk devletleri hiçbir zaman dış müdahalelere, savaşlarla, yıkılmış değildir. Genellikle hep iç kargaşalarla, entrikalarla kardeş kavgasıyla yıkılmışlardır. Bunu şunun için ifade etmek istiyorum. Bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe, asla bu ülkenin, bu milletin sırtı yere gelmeyecektir. Bizler devlet olarak, millet olarak her zaman şehit ailelerimizin, gazilerimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandnı.

İftar yemeğine; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Orhan Erdem, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir İlçe Protokolü, Akşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKŞAD) Yöneticileri, şehit aileleri, gaziler, gazi aileleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
title