Haberler

Akşehir'de "Pedalını Kitap İçin Çevir" etkinliği

Konya'nın Akşehir ilçesinde eğitim veren Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi, Akşehir Belediyesinin de katkılarıyla düzenlemiş olduğu "Kitap Toplama ve Okuma" etkinliğiyle örnek bir çalışmaya imza attı.

Konya'nın Akşehir ilçesinde eğitim veren Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi, Akşehir Belediyesinin de katkılarıyla düzenlemiş olduğu "Kitap Toplama ve Okuma" etkinliğiyle örnek bir çalışmaya imza attı.

Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesinde, "Pedalını Kitap İçin Çevir" ismiyle düzenlenen etkinlikte; kardeş ilkokul olarak belirlenen Hüseyin Tekiner İlkokulu öğrencileri için okuma kitabı toplama kampanyası başlatıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyada çok sayıda kitap toplandı. Toplanan kitaplar, sıradan bir yöntemle değil; bir bisiklet konvoyu ile kardeş okula ulaştırıldı. Bisiklet konvoyunda 50 kişilik öğrenci grubu, öğretmenler, Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel yer aldı. Düzenlenen etkinlikte öğrenciler hem fiziksel bir etkinlik gerçekleştirdi hem de yardımlaşma, dayanışma gibi önemli değerlerimizi tazeledi. Hüseyin Tekiner İlkokuluna, kitaplarla birlikte kalabalık bir bisiklet konvoyunun da gelişi, ilkokul öğrencileri üzerinde büyük bir coşku oluşturdu. Lise öğrencileri, ilkokul öğrencileri için toplamış oldukları kitapları hediye ettikten sonra ilkokul bahçesinde yarım saatlik ortak kitap okuma etkinliği düzenlendi. Minikler, kendilerine hediye edilen kitapları heyecanla ve mutlulukla okurken; liseliler de kendi kişisel kitaplarını okuyarak kardeşlerine örnek oldular. Okuma saatinin tamamlanmasının ardından lise öğrencileri bisikletleri ile okullarına geri döndü.

Okul Müdürü Cevat Bozgöz yaptığı açıklamada, "Okulumuzun düzenlemiş olduğu bu etkinlik, her yönüyle örnek bir etkinliktir. Zira bu etkinlik kapsamında çocuklarımız yardımlaşma, iyilik yapma gibi önemli değerleri yeniden keşfetmiş ve aynı zamanda bisiklet sürerek sağlıklı yaşamın bir kez daha farkına varmıştır. Hepimiz biliyoruz ki; günümüzde insanların en büyük sorunları arasında hareketsiz yaşam ve kitap okuma alışkanlığının olmaması yer almaktadır. Okulumuz, yapmış olduğu bu etkinlikle her iki soruna da büyük ölçüde dikkat çekmiş ve öğrencilerimizde her iki alanda da farkındalık oluşturmuştur. Yani bu etkinlik hem fiziksel hem de zihinsel yönden çocuklarımıza katkı sağlamıştır. Pedallar sağlık için çevrilirken aynı zamanda 'İlim' de taşıdı. Etkinliği gerçekleştirme noktasında öğrencilerimize bisiklet desteği sunan Akşehir Belediyesine, etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmayan ilçe milli eğitim müdürlüğüne, ilçe emniyet müdürlüğüne, etkinliği düzenleyen edebiyat öğretmenimiz Burcu Yıldırım'a ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tarık Buğra Akşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title