Haberler

Akşehir Belediyesi'nden Öğrecilere Çanta ve Kırtasiye Seti

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi 2 bin 500 öğrenciye kalem, çanta, silgi, defter, pastel boya, kuru boya, kalemtıraş gibi malzemelerin bulunduğu kırtasiye seti hediye etti.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi 2 bin 500 öğrenciye kalem, çanta, silgi, defter, pastel boya, kuru boya, kalemtıraş gibi malzemelerin bulunduğu kırtasiye seti hediye etti.

Akşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2 bin 500 çanta ve kırtasiye yardımı, Akşehir'deki ilk ve orta dereceli okul müdürlüklerine teslim edildi. Akşehir Belediyesi, tarafından hazırlanan çantalar, belediye yetkililerince okulların açılmasına yakın tüm okullar tek tek dolaşılarak ihtiyaçları oranında dağıtıldı. İlköğretim Haftası etkinlikleri nedeniyle Cumhuriyet İlkokulundaki törenin ardından Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Süleyman Köse'ye bu okul için belirlenen adetteki çanta ve kırtasiye setlerini teslim etti.

Cumhuriyet İlkokulu'ndaki İlköğretim Haftası etkinliklerine Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Süleyman Köse'nin açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Akşehir'deki öğrenci sayısı, okul ve öğretmen sayısı hakkında bilgiler verdi. Yiğit, "Tarih boyunca insan davranışlarını olumlu yönde etkilemede en etkili araç eğitim olmuştur. Eğitim kişiye yaşam boyu hizmet sunan bir süreç olup toplumların ekonomik, sosyal, kültürel ve politik gelişmelerini doğrudan etkilemektedir. Akşehir olarak okul ve derslik açısından ülkemizin birçok yerine göre iyi durumdayız. Sınıflarımızda ortalama 25 öğrenci öğrenim görmektedir" dedi.

İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin'de yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Bugün Türkiye'mizde 18 milyon, ilçemizde de 19 bin öğrencimiz ders başı yapıyor. Türkiye; 18 milyon çocuğu ve genciyle, onlara sağladığı okul, altyapı ve eğitim imkanıyla büyük Atatürk'ün söylediği gibi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda hızla ilerliyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından şiirler okunurken yine okul öğrencileri tarafından ront gösterileri yapıldı. Okula yeni başlayan birinci sınıflara üst sınıfların hoş geldin çiçeği sunmasının ardından Akşehir Belediyesi tarafından ilçe genelindeki okullara yapılan 2 bin 500 çanta ve kırtasiye seti kapsamında Cumhuriyet İlkokulu'na verilecek olan çanta ve kırtasiye setleri de Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Okul Müdürü Süleyman Köse'ye teslim edildi.

Başkan Akkaya yaptığı konuşmada, Akşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "Akşehir'imizde öğretimde her geçen yıl başarılar artıyor. Bizde bir nebze olsun bu noktada yer almak ve katkı sağlamak adına Akşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bin 675 öğrencimize merkezde 825 öğrencimize de yeni mahallemiz olan köy ve kasabalarda olmak üzere çanta ve kırtasiye setleri hazırladık. Bu setleri geçtiğimiz hafta itibariyle Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün belirlediği oranlarda, okullarımızdaki öğrencilerimize verilmek üzere okul müdürlüklerine teslim ettik. Bugün de bu törende 50 çanta ve kırtasiye okul müdürümüze teslim ediyoruz. Akşehir Belediyesi olarak bundan sonrada her alanda eğitime katkı ve destek vermeye devam edeceğiz. Son yıllarda gerek okul binalarımız gerek eğitim araç gereçleri noktasında, hükümetimiz üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bundan sonra da öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bol çalışmak ve başarıları artırmak düşüyor. Bu vesileyle 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diliyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Akkaya Murat Yiğit Akşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title