Haberler

Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'nda Mezuniyet Töreni

Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu, Düzenlenen Törenle 5. Dönem Mezunlarını Verdi. Mezun Olan Polis Adaylarının Gösterileri İlgiyle İzlendi.

Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle 5. dönem mezunlarını verdi. Mezun olan polis adaylarının gösterileri ilgiyle izlendi.

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, Vali Sebati Buyuran, Belediye Başkanı Nevzat Palta, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali İnlek, AK Parti Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve Ahmet Yaşar, İl Emniyet Müdürü Sabri Yakar ile öğrenci yakınları katıldı. Törende konuşan Okul Müdürü Naci Uğur, "Okuldan mezun olmak yolun sonu değil başlangıcıdır. Önünüzde yürümeniz gereken uzun bir hayat yolu var. Toplumun huzur, güven ve asayişini sağlayacaksınız. Yani ağır bir sorumluluk

yükleniyorsunuz. İnanıyorum ki verdiğimiz eğitim, görevinizi yaparken her daim kılavuzunuz olacaktır. Ancak unutmayın ki, yaşamınız boyunca ilk rehberiniz cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ilkeleridir. Polis olarak muhatabınız olacak herkesle, hatta suçluyla da ortak paydanızın insan olmak olduğunuzu aklınızdan hiç çıkarmayın. Görevinizi hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygılı, polis meslek eğitiminin dışına çıkmadan yerine getirin" diye konuştu.

Polisliğin kutsal bir görev olduğunu belirten Vali Sebati Buyuran ise konuşmasında, "Halkın huzurunu ve güvenini temin etmek için çalışacaksınız. Hizmetlerin en büyüğünü yani insana hizmet edeceksiniz. Bu kutsal görevi eminim ki, en iyi şekilde yapacaksınız" dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi yaş kütüğüne plaketini çakarken, dereceye giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi. Programın devamında toplumsal bir olayı canlandıran polis adaylarına çevik kuvvet eğitimi alan arkadaşları müdahale etti. Polislerin başarıyla gerçekleştirdiği tatbikat alkış alırken, öğrenciler kep fırlattıktan sonra aileleriyle buluştu.

(HÇ-İP-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kadın Magazin Sağlık Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title