Haberler

Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şehirleri, ilçeleri, köyleri, dağları temizledik. Şimdi ara ara sızma yapıp, gelip kalleşçe yavrularımıza kurşun sıkıyorlar. Ciğerimizi yakmaya çalışıyorlar. Demek istiyorlar ki biz daha ölmedik. Ama geberteceğiz, bırakın ölmeyi. Bu milletin huzuruna kast edenleri yok edeceğiz." dedi.

Özhaseki, geldiği Hatay'da, ilk olarak Valiliğe geçti. Bakan Özhaseki, burada Vali Erdal Ata ve diğer il yöneticileriyle görüştü.

Ardından Bakan Özhaseki, bir otelde kentteki iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra, Antakya Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi ve yıkım başlangıcını yapmak üzere Aksaray Mahallesi'deki program alanına geldi.

Mahalle sakinlerinin kentsel dönüşümde mağdur edildiklerini ifade etmesi üzerine Bakan Özhaseki, "Buradaki kardeşlerimiz istemediği sürece kentsel dönüşüm olmayacak. Ömrüm belediyecilikle geçti. Burada bir sorun olduğunu anladım. İçinizden seçtiğiniz temsilci arkadaşlarla oturup bu mahallemizi konuşacağız. Çözüm bulup sizin rızasını almazsak çalışmalar olduğu gibi duracak, söz veriyorum." diye konuştu.

Özhaseki, bugün Hatay'daki şehit cenazesine katıldığını belirterek, Hatay'ın çokluğun bir arada temsil edildiği, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, birliğin ve beraberliğimizin sembol şehirlerin başında gediğini kaydetti.

Üzerinde yaşanılan bu Anadolu coğrafyasının, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Özhaseki, "Cennet vatan deriz ya hakikaten cennet vatan. Son yüzyıl içerisinde de bu vatanımız mazlumların adeta sığınma coğrafyası. Balkanlarda, Kafkaslarda, Arap coğrafyasında daralanlar buraya gelmiş. Toplanmışız bir araya gelmişiz. Burada etle tırnak gibi akraba olmuşuz. ve hamdolsun huzurla yaşıyoruz. Hiç değilse akşam evimize huzurla gidiyoruz. Bir tas çorbamızı çoluk çocuğumuzla içiyoruz. İşlerimiz iyiye gidiyor. Hükümet olarak binbir türlü belalarla uğraştığımız halde çok şükür şimdi her iş daha da iyiye gidiyor." diye konuştu.

Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatırlayın 2-3 sene kadar önce birileri çıktılar. Çukurlar kazdılar. Sonra paçavralarını bayrak diye çektiler. ve öz yönetim ilan ettiler. Yani diyorlar ki bir Türkiye Cumhuriyeti'nden kopuyoruz. Şehirlerinizi elinizden alıyoruz. Burada ayrı bir devlet ilan ediyoruz. Silahlı olarak bunu yapmaya çalıştıklarında çok sert şekilde tepki verdik. Allah'a hamd olsun şehirlerimiz temizlendi. O katiller sürüsünün hepsini o çukurlara gömdük. Kimse kalmadı. Şehirleri, ilçeleri, köyleri, dağları temizledik. Şimdi ara ara sızma yapıp, gelip kalleşçe yavrularımıza kurşun sıkıyorlar. Ciğerimizi yakmaya çalışıyorlar. Demek istiyorlarki biz daha ölmedik. Ama geberteceğiz, bırakın ölmeyi. Bu milletin huzuruna kast edenleri yok edeceğiz. İnşallah yavrularımızın bir daha şehit haberlerini almayacağız."

"İki senede bir 6-7-8 büyüklüğünde deprem oluyor"

Kentsel dönüşümlerin önemine vurgu yapan Özhaseki, Türkiye'nin depremsellik açısından çok tehlikeli bir coğrafyada bulunduğunu ve toprakların yüzde 66'sının birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı.

Nüfusun yüzde 71'inin bu deprem bölgelerinde yaşadığını belirten Özhaseki, "Son yüzyıl içerisinde 6 ve üzeri şiddette meydana gelen deprem sayısı 56. Yani her 2 senede bir bu memlekette 6, 7, 8 şiddetinde deprem oluyor. Verdiğimiz canların sayısı 83 bin." dedi.

Özhaseki daha sonra, kentsel dönüşümün yapılacağı mahallenin sakinleriyle, Antakya Kentsel Dönüşüm Ofisinde biraya geldi. Özhaseki, vatandaşlarla grup grup görüşüp, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Özhaseki'ye ziyaretlerinde, Vali Ata'nın yanı sıra, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu ve Fevzi Şanverdi ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ve belediye başkanları eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhaseki Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title