Haberler

Aksaray'daki Mülteciler Biraraya Geldi...

Aksaray'da Mültecilerle Biraraya Gelen Birleşmiş Milletler Ankara Mülteciler Yüksek Komiserliği Kalıcı Çözümler Sorumlusu Lerzan Fidanoğlu, Irak'tan Türkiye'ye Gelen Mülteci Sayısının Artarak Devam Ettiğini Söyledi.

Aksaray'da mültecilerle biraraya gelen Birleşmiş Milletler Ankara Mülteciler Yüksek Komiserliği Kalıcı Çözümler Sorumlusu Lerzan Fidanoğlu, Irak'tan Türkiye'ye gelen mülteci sayısının artarak devam ettiğini söyledi.

Dünya Mülteciler Günü etkinlikleri çerçevesinde 20 Haziran'dan itibaren Türkiye'nin çeşitli illerinde toplantılar yapan Birleşmiş Milletler Ankara Mülteciler Yüksek Komiserliği Kalıcı Çözümler Sorumlusu Lerzan Fidanoğlu, Aksaray'da İran'lı mültecilerle biraraya geldi. Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonu'nda organize edilen toplantıda konuşan Fidanoğlu, "Türkiye, gelen mülteciler için kalıcı çözümler üretmek amacıyla çok önemli çalışmalar yapıyor. Ülkemize gelen bir mülteciye öncelikle Emniyet Müdürlüğü'müz kendi dillerinde broşürler dağıtarak yardımcı oluyor. Ayrıca her mültecinin sorunuyla yakından ilgileniliyor. Ayrıca başka ülkelere gitmek içinde onlara yardımcı oluyoruz. Ülkemize gelen mültecilerin çocuklarına da eğitim imkanları tanınmaktadır" dedi.

Türkiye'de şu anda 9 bin civarında dinamik mülteci bulunduğunu vurgulayan Lerzan Fidanoğlu, "Ülkemize gelenlerin yüzde 47'si İran'lı olup, yüzde 20 ila 30 arasında da Irak'lı vardır. Ancak Irak'tan gelen mültecilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Önümüzdeki günlerde Irak'tan gelen mülteci sayısının daha da artmasını bekliyoruz. Irak'lı mülteciler 2003 yılından bugüne Türkiye'ye geldikten sonra statü alamıyorlardı. Ancak daha sonra Irak'taki ülkenin siyasi statüsündeki değişikliğe bağlı olarak Mart ayı başından itibaren başka ülkelere yerleştirme programı başlatıldı. Ülkemize gelen mültecileri kabul eden ülkeler içinde ise en başta Amerika, Avustralya ve Kanada bulunmaktadır. Ülkelerde yaşanan savaş ve iç karışıklıklardan dolayı mültecilerin sayısı her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu.

Mültecilere hakları konusunda da bilgi veren Fidanoğlu, ardından mülteci aileler tarafından hazırlanan eğlence programını izledi.

(HÇ-FM)

10.07.2007 20:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title