Haberler

Aksaray'daki Kaza Cumhurbaşkanı Sezer'i Derinden Üzdü

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Aksaray-Konya karayolunda meydana gelen trafik kazası ile ilgili olarak Aksaray Valisi Sebati Buyuran'dan bilgi aldı.

Sezer, çoğunluğu öğrenci 32 kişinin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Alınan önlemlere, yapılan uyarılara, denetimlere ve gösterilen çabalara karşın Türkiye her gün yeni acılar yaşamakta ve yürekleri yakan bir tablo karşımızda durmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer 32 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Aksaray-Konya karayolunda meydana gelen trafik kazasında çoğunluğunu İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu bildirdi. Yol açtığı yıkımlar nedeniyle büyük kaygı yaratan trafik kazalarının Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunları arasındaki öncelikli yerini koruduğuna işaret eden Sezer, alınan önlemlere, yapılan uyarılara, denetimlere ve gösterilen çabalara karşın, Türkiye'nin her gün yeni acılar yaşadığını ifade etti. "Yürekleri yakan bir tablo karşımızda durmaktadır" diyen Sezer, bugün de çok sayıda öğrencinin yaşamlarının baharında trafik terörüne kurban gittiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Sezer açıklamasında tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, şunları kaydetti:

"Trafik kazaları nedeniyle yitirdiğimiz ya da yaşamlarını bu kazaların izleriyle sürdürmek zorunda olan yurttaşlarımızın sayısının artması, tüm yurttaşların ve yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmalarını gerektirmektedir. Dünyada değeri ölçülemeyecek tek şey insan yaşamı, çocuklarımızdır. İnsan yaşamının, ihmal, dikkatsizlik, denetimsizlik, kural tanımazlık ve sorumsuzluk sonucu yitirilmesi asla kabul edilemez. Trafik kazalarının yaşanmaması için sürücü ve yaya olarak herkesi, kendi yaşamlarıyla birlikte başkalarının da yaşamlarına saygı göstermeye, duyarlı, dikkatli ve sorumlu davranmaya, görevlilere yardımcı olmaya, gerek şehir içi gerek şehirlerarası trafik akışında kurallara uymaya çağırıyorum. Kazada yaşamını yitiren çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza Tanrı'dan rahmet, ailelerine ve Ulusumuza başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum".

(DA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title