Haberler

Aksaray'da "Kültürhan" Projesi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Aksaray Belediyesine devri yapılan Toprak Mahsulleri Ofisi arsasının bir bölümüne bakanlık tarafından hazırlanan "Kültürhan" projesinin yapılacağını söyledi.

Bazı ziyaretler için Aksaray'a gelen Yayman, Ulu Camii, Zinciriye Medresesi, Azmi Milli Sanayi Müzesi, Yusuf Hakiki Baba Türbe ve Mescidini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Yayman, Aksaray Belediyesi tarafından restorasyonu sürdürülen Kılıçaslan hamamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aksaray Belediyesine devri yapılan Toprak Mahsulleri Ofisi arsanında da incelemelerde bulunan Yayman, arsaya bakanlık tarafından hazırlanan "Kültürhan" projesinin yapılacağını belirtti.

Türkiye genelinde 40 ayrı şehirde bu projenin uygulanacağını ifade eden Yayman içerisinde kütüphane, konferans salonu, sergi salonları kafeler ile geleneksel el sanatlarının icra edildiği ve satışının yapılacağı küçük ticari mekanların bulunduğu projenin Kültürhan adında Aksaray'da da uygulanacağını aktardı.

Projenin bakanlık desteğinde Aksaray Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirileceğini ifade eden Yayman, kısa süre içinde bu projeyi Aksaray'da hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Yayman'a ziyaretinde Aksaray Valisi Aykut Pekmez, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Toprak Mahsulleri Ofisi Hüseyin Yayman Ak Parti Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title