Haberler

Aksaray'da Buzağılar Ölmesin Sloganıyla Eğitim ve Aşılama Başladı

Aksaray’da, ’Yerli ve milli tarım için buzağılar ölmesin’ sloganıyla başlatılan eğitim ve aşılama çalışmaları start aldı.

Aksaray'da, 'Yerli ve milli tarım için buzağılar ölmesin' sloganıyla başlatılan eğitim ve aşılama çalışmaları start aldı.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Veteriner Hekimler Odası ekipleri köy köy, belde belde gezerek üreticilerle buluşuyor. Ekipler, gittikleri her yerde önce üreticilerle bir araya gelerek eğitimler veriyor. Eğitimin ardından ekipler gittikleri bölgede mandıraları gezerek hayvanlara şap aşısı yapıyor. Şap aşısının önemine değinen ekipler, buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi için her türlü çalışmayı yapacaklarını bildirdi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, şap aşılarının kesinlikle yaptırılması gerektiğini belirterek, "Bakanlığımızın başlatmış olduğu aşı kampanyası ve "Buzağılar Ölmesin" kampanyası kapsamında aşılama çalışmalarımız başladı. Buradaki amacımız aşıların yaptırılması. Bütün üreticilerimiz tam programlı bir şekilde yaptırması gerekir. Aşılar ücretsiz olarak veteriner hekimler tarafından yapılacak. Bunun yanında daha önce de bizim başlatmış olduğumuz küpeleme çalışmasını da biz damızlık birliği olarak ücretsiz yapıyoruz. Aşılarımızı kesinlikle yaptıralım, buzağılarımız ölmesin, ülkemiz kazansın, ithalata son verelim" dedi.

"Aksaray'da buzağı ölümlerini en aşağıya çekeceğiz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise, "Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu programla şap aşılama dönemini başlatıyoruz. Aynı zamanda da Bakanlığımız 2018 yılını buzağı yılı ve hayvan hastalıklarıyla mücadele yılı olarak ilan etti. Biz bu konuda Aksaray genelinde buzağı ölümlerinin engellenmesi için afiş ve broşürler bastırıp köylere astık, üreticilere dağıttık. Aşılama dönemi içerisinde veteriner hekimlerimiz eğitimler vererek vatandaşlarımızı bilinçlendirecek. Buzağılarımızı yaşatacağız. Bir sloganımız var. Buzağılarımız ölmesin, ülkemiz kazansın. Biz aşılarımızı zamanında yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Aksaray genelinde biz buzağılarımızı öldürmeyeceğiz. Ölüm oranını olabildiğince aşağıya çekmeye çalışacağız" diye konuştu.

"Şap, ekonomik kaybı yüksek bir hastalık"

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız, aşılama programına start verdiklerini belirterek, "İl müdürlüğümüz ile birlikte bizde yaklaşık 200'ün üzerinde serbest çalışan veteriner hekimlerimiz ile birlikte bu işin düzenli yapılabilmesi için destek vereceğiz. Şap hastalığı, bizim için ekonomik kaybı çok yüksek bir hastalık. Üreticilerimiz kesinlikle aşı yapmaya gelen veteriner ve teknisyen arkadaşlarımıza kayıtsız şartsız şap aşılarını yaptırsın. Viral bir hastalık olduğu için aşı yapılmadığı durumda hayvanlara geçişi çok hızlı oluyor. Ekonomik kaybı çok yüksek. Bunun için kesinlikle aşı yaptırılması gerekiyor" şeklinde konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title