Haberler

Aksaray'da 157 ve İşyerini Su Bastı, Mahsur Kalan 10 Kişi Kurtarıldı

Aksaray'da 2 saat süren yağmur ve dolu yağışI sonrası oluşan sel nedeniyle 157 ev ve işyerini sular altında kaldı.

Aksaray'da 2 saat süren yağmur ve dolu yağışI sonrası oluşan sel nedeniyle 157 ev ve işyerini sular altında kaldı. Mahsur kalan 10 kişiyi itfaiye ekipleri kurtarırken, suda sürüklenerek hafif yaralanan 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Belediye öncülüğünde de kriz masası oluşturuldu.

Aksaray'da öğleden sonra yaklaşık 2 saat aralıksız yağan sağanak yağmur ve dolu yağışı sonrası sel meydana geldi. Sel nedeniyle 157 ev işyerini su bastı, mahsur kalan 10 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Paniğe kapılıp su da ayağı kayarak bir süre sürüklenerek hafif yaralanan 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'nın başkanlığında kriz masası kuruldu. Başkan Şahin, metrekareye yaklaşık 20-25 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, "Bugün ilimizde son yılların en şiddetli yağışı olan sağanak yağmur ve dolu sonrasında bazı mahallelerimizde hasarlar ve mağduriyetler meydana gelmiştir. Yağışların şiddetini artırması ile beraber belediyemizde benim başkanlığını yürüttüğüm bir kriz masası kurduk ve tüm ekiplerimizi, ilgili müdürlüklerimizi sahaya acilen sevk ettik. 15 ekip, 200 personel, 19 iş makinası, 6 itfaiye aracı, 5 vidanjör aracı ve 12 pompa ile 2 il ve 4 ilçeden araç ekipman desteği almak sureti ile duruma müdahale ettik" dedi.

Saşkan Yazgı, 2 kişinin hastaneye kaldırıldığını belirterek, "10 vatandanşımızı mahsur kaldıkları yerlerden itfaiye ekiplerimiz kurtararak olası can kayıplarınında önüne geçtiler. Bu süreçte panikleyerek ayağının kayması sonucu hafif yaralanan ve hastaneye başvuran 2 vatandaşımızın durumlarını yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz öncelikle sel afeti için risk bölgesi olan Kurtuluş-Lalesi Mahallesi, Bahçeli Mahallesi, Zafer Mahallesi ve Bedri Muhtar Mahalleleri başta olmak üzere diğer mahallerimizden de Beyaz Masamıza düşen çağrılardan 157 adet noktaya ulaşarak müdahale ettiler. Hastaneler, Camiler, Sağlık ocakları ve Ana arter yollarımızda ilk müdahale noktalarımızdan oldu" diye konuştu.

Sel mağdurladına yardımlarında yapılacağını ifade eden Yazgı, "Acilen Hasar Tespit Komisyonunun kurulması talimatını verdim. Bu komisyon hızlıca şehrimiz genelindeki hasarı tespit ederek, müdahale ve yardım edilmesini sağlayacak. Sosyal Yardım İşlerimizi en çok zarar gören ve evleri kullanılamayacak hale gelen vatandaşlarımıza derhal ulaşmaları ve gerekli ayni yardımları yapmaları barınacak yerler ayarlamaları, yemek ihtiyaçlarının karşılanması için talimatlarımı verdim" dedi. - Aksaray

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haluk Şahin Yazgı Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title