Haberler

Akpm Kafkasya'daki Krizi Tartıştı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (Akpm), Kafkasya'daki Kriz ile İlgili Olarak Uluslararası Bağımsız Bir Soruşturma Açılması Çağrısında Bulundu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Kafkasya'daki kriz ile ilgili olarak uluslararası bağımsız bir soruşturma açılması çağrısında bulundu.

AKPM genel kurulunun bugünkü oturumda Kafkasya'daki kriz tartışıldı. Tartışma sonrası kabul edilen kararda, ''Gürcistan ve Rusya'nın, Avrupa Konseyi'nin üyeleri arasında, görüş ayrılıklarının barışçıl bir biçimde çözülmesini öngören ilkelerini ve değerlerini ihlal ettiği'' bildirildi.

Kararda, insan hakları ihlalleri konusunda iki tarafından da sorumlu olduğu belirtildi.

Gerek Gürcistan, gerek bu ülkeye yanıt veren Rusya'nın ölçüsüz güç kullanmakla suçlandığı kararda, iki ülkenin de özellikle sivillerin bulunduğu bölgedeki güç kullanımının, ''savaş suçu olarak'' değerlendirilebileceği uyarısında bulunuldu.

Kararda Rusya'dan, Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıma kararını geri çekmesi ve AB ile AGİT gözlemcilerini rahat çalışmasına izin vermesi istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title