Haberler

Akpm Gözlemci Heyeti Kesinleşti

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nden 32 Kişilik Bir Gözlemci Heyeti, 22 Temmuz'da Türkiye'de Yapılacak Seçimleri İzleyecek.

Türkiye'de Pazar günü yapılacak seçimleri izleyecek Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) heyeti kesinleşti. Luc Van der Brande'nin başkanlığındaki 32 kişilik bir gözlemci heyetinde Yunan eski Dışişleri Bakanı Teodoros Pangalos ve Lord Russell-Johnston da yer alacak.

Cuma günü Türkiye'ye gelecek olan AKPM heyeti, 23 Temmuz'a kadar siyasi parti yöneticileri, seçim yetkilileri ve sivil toplum temsilcileri ile buluşacak.

Seçimleri izlemek üzere ülkeye dağılacak olan heyet üyeleri, seçime ilişkin görüşlerini Pazartesi günü Ankara'da yapacakları bir basın toplantısında açıklayacak.

Luc Van der Brande'nin başkanlığındaki heyette Sosyalist Gruptan 10, Avrupa Halkçı Partisi Grubundan 11, Liberal Gruptan 3, Avrupa Demokrat Grubundan 6 ve Birleşik Sol Grubundan 2 parlamenter bulunacak.

Gözlemci heyet üyeleri arasında Türk kökenli Belçikalı parlamenter Fahma Pehlivan ve Alman Parlamenter Hakkı Kesin de bulunacak. Bu arada, heyette üç Azeri parlamenterin de yer alacak olması dikkat çekti.

AKPM heyetinde yer alacak olan parlamenterlerin isimleri şöyle:

-Socialist Grup: Piotr Gadzinowski (Polonya), Andreas Gross (İsviçre), Tadeusz Iwiński (Polonya), Pietro Marcenaro (İtalya), Neven Mimica (Hırvatistan), Theodoros Pangalos (Yunanistan), Fatma Pehlivan (Belçika), Ruth-Gaby Vermot-Mangold (İsviçre), Biruté Vésaité (Litvanya,) Gisela Wurm (Avusturya).

-Avrupa Halkçı Partisi Grubu: José Freire Antunes (Portekiz), Urszula Gacek (Polonya), Gultakin Hajiyeva (Azerbaycan), Mladen Ivanić (Bosna), Danuta Jazłowiecka (Polonya), Lucio Malan (İtalya), Julio Padilla (İspanya),

Marietta de Pourbaix-Lundin (İsveç),Bernard Schreiner (Fransa),

Luc Van den Brande (Belçika), Piotr Wach (Polonya).

-Avrupa için Liberal-Demokrat İttifakı Grubu:Rafael Huseynov (Azerbaycan), Lord Russell-Johnston (İngiltere),

Hanne Severinsen (Danimarka).

-Avrupa Demokrat Grubu: Krzysztof Bosak (Polonya),Victor Kolesnikov (Rusya), Gamira Pashayeva (Azerbaycan),Aldona Staponkiené (Litvuanya),Ewa Tomaszewska (Polonya),

David Wilshire (İngiltere).

-Birleşik Sol Grubu: Hakki Keskin (Almanya), Sabina Sinascalchi (İtalya). (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title