Haberler

Akpm Başkanı Lınden'in TBMM AB Uyum Komisyonu'nu Ziyareti

AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi (Akpm) Başkanı Rene Van Der Linden'e DTP'yi, "Kürt Toplumunu Temsil Ettiğini Öne Süren Türk Partisi" Olarak Tanıttı.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Avrupa Komisyonu Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rene Van Der Linden'e DTP'yi, "Kürt toplumunu temsil ettiğini öne süren Türk partisi" olarak tanıttı.

TBMM'de temaslarda bulunan AKPM Başkanı Linden, TBMM AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret etti. Ziyarete Komisyon Başkanı AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu ve DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız da katıldı. Yakış yanındaki iki milletvekilini Linden'e tanıtırken, İngilizce telaffuzu nedeniyle CHP'li Hacaloğlu ile arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Yıldız'ın DTP milletvekili olduğunu belirten Yakış, DTP'yi 'Kürt toplumunu temsil ettiğini öne süren

Türk partisi' diye tanıttı. Yakış'ın kullandığı 'Turkish party' ifadesini 'Kurdish party' olarak anlayan Hacaloğlu, Yakış'a neden 'Kürt partisi' ifadesini kullandığını sordu. Komisyon Başkanı Yakış ise 'Türk partisi' şeklinde telaffuz ettiğini söyledi. Yakış, DTP'nin seçimlere bağımsız olarak girdiğini ve seçimlerin ardından TBMM'de grup kurduğunu anlattı.

(ZÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title