Haberler

Akpm Başkanı Agramunt Sırbistan'da Açıklaması

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı sorunların çözümünde 47 üye ülkenin ortak hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı sorunların çözümünde 47 üye ülkenin ortak hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Agramunt, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Meclis Başkanı Maja Gojkovic ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Agramunt, görüşmede Sırbistan ile iş birliğini geliştirmek için neler yapılması gerektiğini ele aldıklarını belirterek, ülkenin Avrupa Konseyi ile anahtar reformları uygulamada ortak çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Avrupa'nın birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldığına işaret eden Agramunt, "Günümüzdeki sorunların hiçbirini Avrupa Konseyi ülkeleri tek başına çözemez. Bu bağlamda, 47 üye ülkenin de ortak hareket etmesi gerekir." dedi.

Agramunt, terörizmle mücadelede önemli bir faktör olan korkunun önlenmesine ilişkin yapılan "Nefret etme, korkma" kampanyasına Sırbistan'ın destek vermesinden duyduğu memnuniyeti sözlerine ekledi.

Gojkovic de "Nefret etme, korkma" kampanyasının Sırbistan Meclisi'nde de ele alınacağını anımsatarak, AKPM Başkanının Sırbistan'ın sığınmacı krizinde gösterdiği tutum nedeniyle tebrik ettiğini ifade etti.

Sırbistan'ın sığınmacılara karşı gösterdiği insancıl tutumla diğer Avrupa ülkelerinden ayrıldığını anlatan Gojkovic, Avrupa'nın ilgili soruna henüz bir çözüm bulamadığını kaydetti.

Agramunt, daha sonra Başbakan Aleksandar Vucic ile görüşerek, Sırbistan Meclisi'nde milletvekillerine seslendi.

Kaynak: AA / Güncel

Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title