Haberler

AKP Seçim Beyannamesinde 'YÖK, Türban, Terör' Yok

AKP'nin Seçim Beyannamesinde Terörün Çözümü ile İlgili Vaadler Yer Almazken, YÖK ve Dokunulmazlıklara İlişkin İse Hiçbir Başlığa Rastlanmadı.

Son günlerde tırmanan terör olaylarına karşı muhalefet partileri seçim beyannamelerini terör çözümü üzerinde kurarken, AKP'nin seçim beyannamesinde terörün çözümüne yönelik vaad yer almazken, YÖK ve dokunulmazlıklara ilişkin de hiçbir başlığa rastlanmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin yeni Genel Merkez binasında geniş bir katılımla partisinin seçim bildirgesini açıkladı. 233 sayfadan oluşan AKP'nin seçim beyannamesinde 57 ve 58. hükümetlerin icraatlarına da yer verildi.

Sağlıktan eğitime, enerjiden kırsal kalkınmaya, Tarım ve hayvancılıktan sosyal danışmaya, dış politikadan AB'ye kadar bir dizi alanda vaadlerde bulunan AKP, Türkiye'de en çok tartışılan ve çözüm üretilmeyen üç ana konuyu görmezden geldi.

TERÖR'DE ÇÖZÜM YOK

Son günlerde tırmanan ve neredeyse Güneydoğu'dan her gün gelen şehit haberleriyle gerilen Türkiye ve terörü kökünden kazımak için kıyasıya mücadele eden muhalefet partileri bu konudaki çözüm önerileriyle neredeyse seçim bildirilerinin en önemli başlığı haline getirdiler.

AKP, seçim beyannamesinde terörün çözümü ile igili vaadlerini iki cümleyle geçiştirdi. Özellikle Irak'ın güvenliğinden bahsedilen seçim beyannamesinde, "terör tehdidine karşı da her türlü tedbir er etkin bir şekilde alınacak" denildi. AKP'nin seçim bildirgesinde terörün çözümüne ilişkin kesin ifadeler yer almazken, sadece Milli Güvenlik Kurulu'na her türlü meşru olanakların verileceği vurgulandı.

YÖK'E DE ÇÖZÜM YOK

Bu arada Yüksek Öğrenim Kurumları (YÖK) ile ilgili AKP iktidarının TBMM'de yasalaştırdığı ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen YÖK yasası Meclis raflarında bekliyor. AKP'nin sürekli eleştiri oklarını yönelttiği YÖK konusuna seçim bildirgesinde yer vermezken, Eğitim bölümünde 57 ve 58. hükümetlerin üniversitelerle ilgili icraatlarını ve yeniliklerini anlattı.

DOKUNULMAZLIK YOK

Meclis'te AKP tarafından hazırlanan,"Siyasi Etik Komisyonu" nun kurulmasına ilişkin yasa teklifi de AKP'nin seçim beyannamesinde yer aldı. Ancak, çok tartışılmasına rağmen milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin bir söz ve düzenlemeye rastlanmadı. Bir önceki seçim beyannamesinde AKP, "milletvekili dokunulmazlıklarına geniş yer vermiş, yolsuzlukların önüne geçmek için" seçim meydanlarında söz vermişti. 22 Temmuz Genel seçimlerinde ise AKP'nin seçim beyannamesinde dokunulmazlıklara ilişkin bir söz ve vaade rastlanmadı.

TÜRBANA ARTIK ÇÖZÜM YOK

3 Kasım 2002 seçimlerinde, "türbana kesin çözüm getireceğiz" diye meydanlara çıkan AKP seçim bildirgesinde türbana çözüm önerileri getirmezken, 233 sayfalık kitapta türban konusuna yer verilmedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title