Haberler

AKP Referandum İçin Start Veriyor

AKP, 21 Ekim'de Yapılacak Refarandumdan "Evet" Oyu Çıkması İçin Çalışmalarına Bu Hafta Sonu Başlayacak.

AKP, 21 Ekim'de yapılacak olan referandum için bu hafta sonunda tüm illerde geniş katılımla danışma meclislerini toplayacak. Toplantılara bakanlar, MKYK üyeleri ve milletvekilleri başkanlık edecek.

Dün akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP, MYK toplantısında özellikle 21 Ekim'de yapılacak referandumla ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.

MYK'da alınan kararlara göre referandumda "evet" oyunun çıkması için çalışmalara bu hafta sonu başlanacak.

Edinilen bilgilere göre kampanya çerçevesinde özellikle genç seçmene referandumun hangi amaçla yapıldığını ve sonuçları hakkında bilgilendirilmesi sağlanacak. Bu hafta sonunda tüm illerde yapılacak olan toplantılara ise Genel Merkez tarafından görevlendirilecek bakanlar, MKYK üyeleri ve milletvekilleri başkanlık edecek.

MYK'da 21 Ekim'de yapılacak referandumda evet oyu çıkması durumunda "11. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilir" hükmünü düzenleyen geçici 19. maddenin de ele alındığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan'ın bu konuda, "Bu madde kendiliğinden hükümsüz sayılır. Meclis 11. Cumhurbaşkanını seçtiği için bu madde kendiliğinden düşmüştür" dediği ve partinin bu konuda herhangi bir çalışma yapmama kararını aldığı bildirildi.

-ANAYASA KAMPINA GİRECEK-

MYK'da, daha önce Ekim ayı içinde yapılması planlanan ve "geleneksel istişare" toplantısı adı verilen toplantı için ise Kasım ayı içinde iki ayrı gün belirlendi. Kızılcahamam'da yapılması kararlaştırılan kampa tüm AKP'li milletvekilleri katılacak. Kampın ana gündemini ise Anayasa değişikliği çalışmaları oluşturacak. Kampta, partide oluşturulan komisyonun üyeleri milletvekillerini çalışmalar hakkında bilgilendirecek. Milletvekilleri de yeni Anayasa taslağıyla ilgili olarak görüşlerini açıklama imkanı bulacaklar.

-CHP'NİN TAVRI-

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title